PATATESLİ AÇMA KOL BÖREĞİ
Malzemeler:
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 bardak ılık su
Aldığı kadar un
Yumurtanın beyazı
Patatesli iç için
6 adet haşlanmış patates
3 çay kaşığıTuz
yarım çay kaşığı Karabiber
yarım çay kaşığı pul biber
Bir tutam maydanoz
1 adet orta boy soğan
Üzerine
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
Yoğurma kabına süt, sıvıyağ, yumurtanın beyazı yoğurt ve
tuzu koyalım, Ilık su ve unu yavaş yavaş ilave edelim bu sırada yoğuralım.
Hamurumuz biraz yumuşak olacak üzerini örterek dinlendirelim.
Sonrasında 7-8 adet beze yapalım ve 10 dakika kadar
dinlendirelim. Bu sırada iç malzemesini hazırlamaya başlayalım. Patatesleri
ezelim içerisine baharatları koyup karıştıralım. Maydanozu ve soğanı ince doğrayıp iç malzemeye ekleyip
karıştıralım. Dinlenen hamuru hafif unlayarak ince olacak şekilde açalım.İç
malzemeyi yufkanın tam ortasına şerit halinde yayarak dökelim.
İnce rulo
şeklinde saralım yağlanmış tepsiye tüm yufkalar bitene kadar devam edelim
üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında nar gibi
kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder