Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

PATATESLİ AÇMA KOL BÖREĞİ

Written By Azmalzemelimutfak on 26 Aralık 2017 Salı | Aralık 26, 2017



PATATESLİ AÇMA KOL  BÖREĞİ


Malzemeler:


1 çay bardağı süt


1 çorba kaşığı sıvıyağ


1 çorba kaşığı yoğurt


1 tatlı kaşığı tuz


1 bardak ılık su


Aldığı kadar un


Yumurtanın beyazı


Patatesli iç için


6 adet haşlanmış patates


3 çay kaşığıTuz


yarım çay kaşığı Karabiber


yarım çay kaşığı pul biber


Bir tutam maydanoz


1 adet orta boy soğan


Üzerine


1 adet yumurta sarısı


Yapılışı:

Yoğurma kabına süt, sıvıyağ, yumurtanın beyazı yoğurt ve tuzu koyalım, Ilık su ve unu yavaş yavaş ilave edelim bu sırada yoğuralım. Hamurumuz biraz yumuşak olacak üzerini örterek dinlendirelim. 

Sonrasında  7-8 adet beze yapalım ve 10 dakika kadar dinlendirelim. Bu sırada iç malzemesini hazırlamaya başlayalım. Patatesleri ezelim içerisine baharatları koyup karıştıralım. Maydanozu ve soğanı  ince doğrayıp iç malzemeye ekleyip karıştıralım. Dinlenen hamuru hafif unlayarak ince olacak şekilde açalım.İç malzemeyi yufkanın tam ortasına şerit halinde yayarak dökelim.

İnce rulo şeklinde saralım yağlanmış tepsiye tüm yufkalar bitene kadar devam edelim üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim.


Afiyet Olsun




SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter