Her Annenin mutlaka bir tarifi vardır , o tat ve koku annenizle özdeşleşmiştir artık. Annenizden uzaksanız birde ilk ısırıkla birlikte sizi alır götürür annenizin kurabiyelerini çaktırmadan tepsiden kaçırıp ağzınız yanarak , üfleyerek yediğiniz o anlara işte bu tarifte benim Annemin tarifi
ANNEMİN TATLI KURABİYESİ
( MÜJGAN SULTAN KURABİYESİ )
( MÜJGAN SULTAN KURABİYESİ )
Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı sıvı yağ Az malzemeli mutfakta 1 su bardağı
5 yemek kaşığı tereyağı ( oda sıcaklığında
beklemiş ) Az malzemeli mutfakta 1 adet
5 su bardağı un
1 avuç nişasta
1,5 su bardağı tozşeker
2 yumurta ( oda sıcaklığında )
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Fındık kırığı
Yapılışı:
Tozşeker sıvıyağ ve tereyağı karıştırma kabında karıştıralım.Yoğurdu
ekleyerek hepsinin eşit karışmasını sağlayalım.1 yumurtanın tamamını diğerinin
sarısını mikserle karıştırarak pürüzsüz bir karışım elde edelim .
Unu eleyelim
nişasta kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek sıvı karışıma ekleyelim. Bu
sırada fırını 180 derece ısıtalım.Mikseri
devreden çıkartıp elimizin lezzetini hamura verme zamanı geldi.Hamuru yoğurarak düzgün
bir kıvam almasını sağlayalım üzerini kapatarak 20 dakika buzdolabında dinlendirelim .
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayıp
üzerinden bastıralım .Yumurtanın beyazını çatal yardımıyla karıştırarak köpük
haline getirelim .Hamurları önce yumurta akına ardından fındık kırığına
batırarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek pişirelim. Üzerleri kızarınca
fırından alalım. Soğuduktan sonra servis yapalım.Evde fındık kırığınız yoksa yerine ceviz kırığı kullanabilirsiniz diyelim oda yok e canınız sağolsun kakao serpin üzerine olmadı tozşeker serpin .Malum mutfakta çareler tükenmez yeter ki siz hayal gücünüzü devreye sokun :)
*Bu tarifte dilerseniz içerisine kuru üzüm ekleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder