Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » » İRMİKLİ SÜTLÜ PRATİK TATLI

İRMİKLİ SÜTLÜ PRATİK TATLI

Written By Azmalzemelimutfak on 24 Aralık 2017 Pazar | Aralık 24, 2017





Bu zamana kadar yaptığınız en kolay ve lezzetli tatlıya hazır mısınız ? O halde haydi mutfağa malzemeler her evde bulunan cinsten acil .Tatlı krizine girdiğiniz anda çabucak hazırlayabileceğiniz mükemmel ötesi bir tatlı.Eminim bir çırpıda bitecek bir dilim asla yetmeyecek.Sürpriz misafirinize bile kısa sürede yapıp ikram edeceğiniz tarzda ve oldukça hafif.

İRMİKLİ SÜTLÜ PRATİK TATLI

Malzemeler:

1 litre süt

7 Yemek kaşığı İrmik

10 Yemek kaşığı Tozşeker

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı tereyağı

İç Malzemesi :

2 avuç ceviz içi

1 çay kaşığı tarçın

1-2 adet petitbeurre büsküvi  ( kakaolu yada sade nasıl isterseniz )


Yapılışı:

Tencereye 14 yemek kaşığı şekeri ve 7 yemek kaşığı irmiği koyup karıştıralım.1 litre sütü yavaş yavaş ekleyip pişirmeye başlayalım.Arada karıştırarak önce harlı ateşte sonra kısık ateşte pişirelim. Karışım boza kıvamına geldiği anda 1 yemek kaşığı yağı ve vanilyayı ekleyip eriyinceye kadar karıştıralım. 1 taşım daha kaynatıp ocağı kapatalım.
Bu sırada cevizi dövelim dikkat edin ne çok büyük parçalar olmalı ne de çok ince olmalı ardından içerisine 1 çay kaşığı tarçını ekleyip karıştıralım.Ben 1 çay kaşığı diyorum fakat sizler bu oranı azaltıp çoğaltabilirsiniz .Büsküviyi rondoda çekerek hafif tanecikli bir karışım elde edip ceviz ve tarçın karışımına ilave edelim. Kabımızı hafif ıslatalım ( borcam yada tepsi ) bunu yapmamızdaki amaç tatlımızı servis yaparken şeklinin bozulmaması. Tatlımızın bir kısmını borcama dökelim düzgünce yaydıktan sonra üzerine cevizli ,büsküvili ve tarçınlı karışımdan serpelim. Tenceremizde kalan tatlımızı cevizli karışımın üzerine düzgün bir şekilde yayalım ve ardından son dokunuş cevizli tarçınlı karışımdan üzerine ekleyelim.
Tatlımız hazır oda sıcaklığında 5 dk dinlendirelim buzdolabına 1 - 2 saat dinlenmesi için kaldıralım.Tatlımız yenmeye hazır yookk ben bekleyemem diyorsanız dondurucuya koyun ve kısa süre sonra yemeye başlayın .
Afiyet Olsun
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter