Bu zamana kadar
yaptığınız en kolay ve lezzetli tatlıya hazır mısınız ? O halde haydi mutfağa
malzemeler her evde bulunan cinsten acil .Tatlı krizine girdiğiniz anda çabucak hazırlayabileceğiniz mükemmel ötesi bir tatlı.Eminim bir çırpıda bitecek bir dilim asla yetmeyecek.Sürpriz misafirinize bile kısa sürede yapıp
ikram edeceğiniz tarzda ve oldukça hafif.
İRMİKLİ SÜTLÜ PRATİK TATLI
Malzemeler:
1 litre süt
7 Yemek kaşığı İrmik
10 Yemek kaşığı Tozşeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
İç Malzemesi :
2 avuç ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
1-2 adet petitbeurre büsküvi ( kakaolu yada sade nasıl isterseniz )
Yapılışı:
Tencereye 14 yemek kaşığı
şekeri ve 7 yemek kaşığı irmiği koyup karıştıralım.1 litre sütü yavaş yavaş
ekleyip pişirmeye başlayalım.Arada karıştırarak önce harlı ateşte
sonra kısık ateşte pişirelim. Karışım boza kıvamına geldiği anda 1 yemek kaşığı
yağı ve vanilyayı ekleyip eriyinceye kadar karıştıralım. 1 taşım daha
kaynatıp ocağı kapatalım.
Bu sırada cevizi dövelim
dikkat edin ne çok büyük parçalar olmalı ne de çok ince olmalı ardından
içerisine 1 çay kaşığı tarçını ekleyip karıştıralım.Ben 1 çay kaşığı diyorum
fakat sizler bu oranı azaltıp çoğaltabilirsiniz .Büsküviyi rondoda çekerek
hafif tanecikli bir karışım elde edip ceviz ve tarçın karışımına ilave edelim. Kabımızı
hafif ıslatalım ( borcam yada tepsi ) bunu yapmamızdaki amaç tatlımızı servis yaparken
şeklinin bozulmaması. Tatlımızın bir kısmını borcama dökelim düzgünce yaydıktan
sonra üzerine cevizli ,büsküvili ve tarçınlı karışımdan serpelim. Tenceremizde
kalan tatlımızı cevizli karışımın üzerine düzgün bir şekilde yayalım ve
ardından son dokunuş cevizli tarçınlı karışımdan üzerine ekleyelim.
Tatlımız hazır oda
sıcaklığında 5 dk dinlendirelim buzdolabına 1 - 2 saat dinlenmesi için kaldıralım.Tatlımız yenmeye hazır yookk ben bekleyemem diyorsanız dondurucuya koyun ve kısa süre
sonra yemeye başlayın .
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder