Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
3 adet yumurta- Az malzemeli mutfakta 2 adet
1 paket İnstant maya
3 çay kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
7 su bardağı un
Üzeri için
1 Yumurta sarısı
Susam
Yapılışı:
Yoğurma kabına ılık süt,ılık su , maya, ve
şeker alınarak karıştırılır. (su ve sütün ılık olması gerekli soğuk yada sıcak
olması durumunda hamurunuz kabarmayacaktır buna dikkat edin.) Mayanın erimesini
sağlayalım. Kabın içerisine sıvıyağ , 1 yumurtanın tamamı diğer yumurtanın
beyazı ve tuz eklenerek çırpma teli
yada çatalla karıştıralım. Unu sıvı karışıma yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya
başlayalım böylelikle topaklanmayı önlemiş olacaksınız.
Yoğurma kabının üzerine streçle kapatarak dinlenmesi için 20 dakika bekletelim.
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde
parçalar kopartarak elimizde yuvarlayalım yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.10
dakika da tepside bekletelimki hamurlarımız biraz daha kabarmasın. Çatalla çırptığımız yumurta sarısını fırça yardımıyla
poğaçaların üzerine sürelim üst kısmına susam serperek 180 derecede önceden
ısıtılmış fırında 20-25 dakika da pişirelim.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder