Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

KOMŞU ÇATLATAN BOŞ / DOLU POĞAÇA

Written By Azmalzemelimutfak on 16 Aralık 2017 Cumartesi | Aralık 16, 2017

KOMŞU ÇATLATAN BOŞ / DOLU POĞAÇA

Malzemeler:

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı ılık su

3 adet yumurta- Az malzemeli mutfakta 2 adet

1 paket İnstant maya

3 çay kaşığı tuz

1,5 tatlı kaşığı toz şeker

7 su bardağı un


Üzeri için

1 Yumurta sarısı

Susam

Yapılışı:


Yoğurma kabına ılık süt,ılık su , maya, ve şeker alınarak karıştırılır. (su ve sütün ılık olması gerekli soğuk yada sıcak olması durumunda hamurunuz kabarmayacaktır buna dikkat edin.) Mayanın erimesini sağlayalım. Kabın içerisine sıvıyağ , 1 yumurtanın tamamı diğer yumurtanın beyazı ve tuz eklenerek  çırpma teli yada çatalla karıştıralım. Unu sıvı karışıma yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayalım  böylelikle topaklanmayı önlemiş olacaksınız.


Yoğurma kabının  üzerine streçle  kapatarak dinlenmesi için 20 dakika bekletelim.  Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak elimizde yuvarlayalım yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.10 dakika da tepside bekletelimki hamurlarımız   biraz daha kabarmasın. Çatalla çırptığımız yumurta sarısını fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürelim üst kısmına susam serperek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika da pişirelim.


Tarifi içi boş olarak verdim. Dilerseniz iç harıcını kendi isteğinize göre hazırlayabilir pişirmeden önce iç malzemeli poğaça yapabilirsiniz.. Bu şekilde hazırlarsanız piştikten sonra ( ılımasını bekleyin ) ortasından kesin içerisine peynir ,domates dilimi , ince kesilmiş biber, zeytin ezmesi ekleyerek farklı lezzetler oluşturun .

Afiyet Olsun
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter