Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

SEBZELİ MÜCVER

Written By Azmalzemelimutfak on 27 Aralık 2017 Çarşamba | Aralık 27, 2017

SEBZELİ MÜCVER
SEBZELİ MÜCVER

Sebzelerin ortak buluşmasından ortaya çıkan müthiş tat.Et tüketmeyi sevmeyenlerin bayılarak yediği bu lezzetli mücver de pek çok sebze bir arada.İçindeki sebzeleri dilediğiniz gibi çoğaltabilirsiniz.Kereviz konulabilir,karnıbahar doğranmış lahana yeter ki siz hayal edin .Böylelikle sevilmeyen sebzeleri evdekilere yedirmiş olursunuz Haydi bakalım neler varmış. Kolay Gelsin

Malzemeler:

2 adet kabak

2 adet havuç

1 orta boy soğan

5-6 dal nane

5-6 dal maydanoz

5-6 dal dereotu

2 çay kaşığı tuz

çeyrek çay kaşığı karabiber

1 adet pırasa

1 adet patates ( patates orta boysa 2 adet kullanın )

çeyrek çay kaşığı kabartma tozu

1 su bardağı un 

1 adet yumurta

Yapılışı:

Kabağı yıkayıp kabak soyucu ile kabuğunu soyalım rondoda parçalayalım fazla suyunu süzelim, patatesleri yıkayıp kabuklarını soyalım rondoda parçalayalım fazla suyunu süzelim.Soğanı isterseniz rendeleyin isterseniz rondoda parçalayın.Malzemeleri karıştırma kabına alalım üzerine doğranmış nane,dereotu, maydanoz ve yumurtayı ilave edelim.

Havucu soyup rendenin kalın tarafında rendeleyip karışıma ekleyelim.Pırasayı önce ortadan 2 ye ayıralım  sonra ince ince doğrayalım ve malzemelere ekleyip tuz ve biberi ilave edip karıştıralım .Son olarak un ve kabartma tozunu ekleyip un sebzelerle bütünleşene kadar spatula yada yağlanmış kaşıkla  karıştıralım.1-2 dakika karışımı bekletelim bu sırada tavayı ısıtalım sonra sıvıyağ koyarak yağ kızana kadar bekleyelim.

Geniş bir tabağa un koyalım Yağ kızınca sebzeli karışımdan alarak önce una bulayalım sonra yağın içerisine atıp her iki tarafını da kızartalım.Karışımın kaşığa yapışmasını önlemek için bir tabağa sıvı yağ koyalım kaşığı sıvıyağa batırıp sonra karışımdan alalım böyle daha kolay olduğunu farkedeceksiniz.Kağıt havlu serilmiş tabağa alarak fazla yağını süzdürelim.

Afiyet Olsun 


SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter