BEYAZ SALATA SOSU
Bu sosu salatalarda kullanabileceğiniz gibi et patates
püresinin yanında etle birlikte de servis yapabilirsiniz. Cidden dehşet bir
lezzeti var .Bu sosu ilk denediğimde tadına bayılmıştım o dönemlerde pek
Türkiye’ de yoktu gerçi şu an market raflarında bu lezzete rastlamak mümkün
.Fakat fiyat olarak biraz pahalı eh biz ekonomik ve az malzemeli mutfak olarak
bu tarifi sizlerle paylaşıyoruz ki evde kendiniz yapın. Hatta bu arkadaşı fırında
yaptığınız patatesin yanında, haşlanmış yada kızarmış tavukla birlikte bile müthiş.Eh artık siz deneyeceksiniznelerin yanında tüketeceğinize siz karar vereceksiniz.
Malzemeler:
3 yemek kaşığı mayonez
4yemek kaşığı Yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1-2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı krema
5 adet yeşil soğan
3 adet sarımsak
1 çay kaşığı Tuz
Çeyrek çay kaşığı Karabiber
3 yaprak fesleğen
Yapılışı:
Karıştırma kabına mayonezi ve yoğurdu yağı ve kremayı alalım
.Üzerine sarımsağı döverek ekleyelim tuzunu ve karabiberini ilave edip
karıştıralım. Taze soğanları ve fesleğeni rondoda iyice parçalayalım ve karışıma ekleyelim son
dokunuş limon suyunu da ilave edip karıştıralım. Biraz koyu bir sos oluyor
limon suyu ve tuz oranını arttırıp çoğaltabilirsiniz.
Karışımı cam kavanoza
koyarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Dayanma süresi 2 hafta gerçi farklı lezzetleri seviyorsanız zaten 2
hafta dayanmaz bile .Ellerinize sağlık.
Afiyet
Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder