Bu börek biraz uğraştırıyor fakat hem yapmaya hem de yemeye değer diye düşünüyorum.Lezzeti öyle mükemmel ki hem içi dolu dolu hem de çıtır çıtır ve hafif.En kısa sürede resmi yüklenecektir.
Malzemeler:
1 adet kuru soğan
2 adet haşlanmış patates
1 su bardağı sıvıyağ ( zeytinyağ olursa daha hafif oluyor )
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı karbonat yada kabartma tozu
1 kase yoğurt
yarım çay kaşığı karabiber
3 çay kaşığı tuz
çeyrek çay kaşığı kuru nane
4 su bardağı un
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:
İç malzemesi :
Soğanı küçük doğrayalım tavada az yağla kavuralımKıymayı ve baharatları ekleyerek kavuralım.Haşlanmış ve ezilmiş patatesleri kıymalı karışıma ilave edelim.Soğuması için oda sıcaklığında bekletelim.
1 yumurtanın tamamını diğerinin beyazını karıştırma kabına alalım .Çatalla karıştırıp üzerine yağ ve yoğurdu ekleyelim. Karbonat yada kabartma tozunu avucumuzun içine alalım 2 damla limon damlatarak parmağımızla karıştıralımkarışımın içerisine koyalım.Unu yavaş yavaş ilave edelim bir taraftan da yoğuralım.Hamurumuz çok katı olmayacak çok ta yumuşak olmayacak.Kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayacak bir hamur olması gerekmekte.
Hamuru üzerini streç filmle örterek 5 dakika dinlendirelim.Dinlenen hamuru hafif unlanmış tezgaha alalım. Biraz yoğurup yuvarlak ve düzgün hal almasını sağlayalım.Merdane yardımıyla her tarafı eşit olacak şekilde Yuvarlak şekilde açalım.Ortasına hazırladığımız iç malzemesini eşit şekilde döküp yayalım.Hamurun bir kenarından başlayarak rulo şeklini verelim.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyup üzerine yumurta sarısını fırçayla sürüp en üstüne de susam serpelim.180 derecede ısınmış fırına pişmek üzere yollayalım. Üzeri kızarınca böreğimiz hazır .Bu kadar uğraştınız ama ilk lokmada iyi ki uğraştım bu mükemmel lezzeti yaptım diyeceksiniz.
Afiyet Olsun
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder