azmalzemelimutfak.com |
Kandillerin vazgeçilmezi kandil simidi .eminim şu an burnunuza mis gibi kokusu geldi kokusuyla tadıyla bizi bizden alan kandil simidini yapmak inanın çok basit .Denemediyseniz mutlaka denemenizi öneririm.
Malzemeler:
5 yemek kaşığı margarin yada tereyağı
4 yemek kaşığı sıvıyağ
4 yemek kaşığı yoğurt
4 Yemek Kaşığı töz şeker
1 adet Yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep ( baharatçılardan bulabilirsiniz )
2 çay kaşığı tuz
Susam
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Oda sıcaklığında margarin yada tereyağı nı karıştırma kabına alıyoruz elimizle yumuşatıyoruz. Sıvı yağ, yumurtanın sarısı ve beyazını ayırıyoruz sarısını karışıma ilave ediyoruz beyazını üzerine rahatlıkla sürebileceğimiz bir kaseye almanızı öneririm ,tuz toz şeker , yoğurt , kabartma tozu ilave ediyoruz yoğurmaya devam ediyoruz.
İyice özleşen karışıma sıra unu eklemeye geldi unu karışıma yavaş yavaş ilave ediyoruz ki topaklanmayı önleyelim.Bu sırada mahlep'i de ekleyerek iyice yoğuralım.
Bu sırada fırını180 dereceye ayarlayarak ısıtalım.Dinlenen hamurdan küçük parçalar alarak rulo şekline getirelim minik simit şeklini vermek için halka yapıp iki ucunu birleştirelim.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder