Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

KANDİL SİMİDİ

Written By Azmalzemelimutfak on 22 Aralık 2017 Cuma | Aralık 22, 2017



KANDİL SİMİDİ
azmalzemelimutfak.com

Kandillerin vazgeçilmezi kandil simidi .eminim şu an burnunuza mis gibi kokusu geldi kokusuyla tadıyla bizi bizden alan kandil simidini yapmak inanın çok basit .Denemediyseniz mutlaka denemenizi öneririm.

Malzemeler: 

5 yemek kaşığı margarin yada tereyağı

4 yemek kaşığı sıvıyağ

4 yemek kaşığı yoğurt

4 Yemek Kaşığı töz şeker

1 adet Yumurta

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 tatlı kaşığı mahlep ( baharatçılardan bulabilirsiniz )

2 çay kaşığı tuz

Susam

Aldığı kadar un

Yapılışı:

Oda sıcaklığında margarin yada tereyağı nı karıştırma kabına alıyoruz elimizle yumuşatıyoruz.  Sıvı yağ, yumurtanın sarısı ve beyazını ayırıyoruz sarısını karışıma ilave ediyoruz beyazını üzerine rahatlıkla sürebileceğimiz bir kaseye almanızı öneririm ,tuz toz şeker , yoğurt , kabartma tozu  ilave ediyoruz yoğurmaya devam ediyoruz. 

İyice özleşen karışıma sıra unu eklemeye geldi unu karışıma yavaş yavaş ilave ediyoruz ki topaklanmayı önleyelim.Bu sırada mahlep'i de ekleyerek iyice yoğuralım.Hamurumuzun üzerini streç filmle kapattıktan sonra yarım saat dinlenmesi için buzdolabına koyup bekleyelim. 


Bu sırada fırını180 dereceye ayarlayarak ısıtalım.Dinlenen hamurdan küçük parçalar alarak rulo şekline getirelim minik simit şeklini vermek için halka yapıp iki ucunu birleştirelim. Yumurtanın beyazına çok az tuz atarak çatal yardımıyla köpürtelim.Fırça yardımıyla simitlerin üzerine yumurtanın beyazını sürelim  ve susama bulayarak.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizelim. Üzerleri kızarıncaya kadar pişirirelim .Pastaneden artık kandil simidi almanıza gerek yok canınızın her istediği anda yapabilirsiniz.Tadına bayılacaksınız.


Afiyet Olsun
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter