Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

BULGUR PİLAVI

Written By Azmalzemelimutfak on 17 Aralık 2017 Pazar | Aralık 17, 2017

Bulgur Pilavı
Pirince oranla daha besleyici olan Bulgur temel beslenme zinciri içerisinde üst sıralarda yer almakta. 

İçeriğinde bulunan 
lif, çinko ,kepek,krom,magnezyum,selenyum,B12 ve B vitamini değerini oldukça arttırmaktadır.
 Bu yüzden haftada 1-2 kez bu değerli besini mutlaka tüketmeliyiz. Kanseri önleyici özelliği vardır sindirim sistemine oldukça faydalıdır, Kansızlığı önler ,kemikleri kuvvetlendirir kalp ve damar sağlığına faydalıdır ,kan şekerini dengeler, enerji verir, kilo kontrolünde oldukça etkilidir .Her şeyin ölçülü tüketilmesi gerek bunu biliyoruz bu kadar yararı var her gün yapayım diye sakın düşünmeyin azı karar çoğu zarar.İster salçalı yapın isterseniz sade yada domates ve biberin en lezzetli olduğu yaz mevsiminde bol domatesli ve biberli canınız nasıl tüketmek istiyorsa o an o şekilde yapın .

Malzemeler:
1 kase Pilavlık Bulgur ( 4 kişi için yeterli gelmekte bu ölçü daha az kişi için yapılacaksa oran yarım kase olarak yapılır 4 kişiden fazla kişi için yapılacaksa oran arttırılabilir )
1 orta boy kuru soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı kapya biber
Yarım çay kaşığı tozşeker
Çay kaşığının ucuyla kimyon
Sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı nane
1 yemek kaşığı salça ( domates salçası yada biber salçası tercih size bağlı )
1 adet domates ( çok domates eklemek isterseniz salça eklemenize gerek yok
2 kase sıcak su

Yapılışı:
Bulguru süzgeçle iyice yıkayalım ve suyunu süzelim .Tencereye sıvı yağı ekleyelim soğanı rondodan geçirelim biberleri küçük parçalar halinde doğrayıp hazırlayalım. Soğanı üzerine tozşekeri ekleyerek sıvıyağda karıştırarak rengi değişene kadar kavuralım .Şeker koymamızın nedeni soğanın karamelize olmasını sağlaması ve tuzla birleşince yemeğin lezzetinin ortaya çıkması. 

Biberleri ekleyelim ve karıştıralım domates koyacaksanız şimdi sırada domatesi ekleme zamanı .Hem domatesli hem salçalı olsun diyorsanız salçayı da ekleyelim ve 1-2 dakika karıştıralım. Evet şimdi Bulguru ekleme zamanı bulguru ekleyelim ve 2 dakikaya yakın karıştıralım tuz, kimyon  ve naneyi ilave edelim tüm malzeme bulgurla iyice karışsın.2 kase sıcak suyu ekleyip karıştıralım ,tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim. Suyunu çektikten sonra altını kapatın kağıt havlu yu kapakla tencere arasına koyup kapağını kapatın.
Bu muhteşem pilavın yanına 1-2 kaşık yoğurt koyarak servis yapabilirsiniz Yanına cacık ta iyi gider ayranda  haydi pilav pişti fazla soğutmadan yemek lazım afiyet olsun
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter