ÜŞENGEÇLERE ÖZEL ŞİPŞAK KEK
Evet yanlış okumadınız kısa sürede hazırlanacak bir tarif hem kabarma ,hem de beğenilme garantili.Tarifimi yıllardır yaparım mükemmel lezzetlidir.
Malzemeler:
Genel tariflerde 4 yumurta yazar - azmalzemeli mutfakta 2 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı tozşeker
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
çeyrek çay bardağı sıvıyağ
2 Yemek Kaşığı Kakao
Üzerinin sosu:
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tozşeker
2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısınmasını bekleyelim Yumurtayı karıştırma kabına kıralım , üzerine toz şekeri ilave edip mikserle hızlı devirde köpük haline gelene kadar karıştıralım.Sıvıyağı ekleyelim sütü ilave edelim ve tekrar karıştıralım. Unu tel süzgeç yardımıyla eleyerek sıvı karışıma ekleyelim.
Bunu yapmamızdaki amaç unun içerisinde bulunan hava kabarcıklarını ortadan kaldırmak pofidik pofidik bir kek pişirmek.Un karışımının içerisine kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim önce spatula yardımıyla sıvı kısma getirmemeye özen göstererek karştıralım.
Mikser şimdi devreye giriyor Sıvı malzemelerle unu pütürsüz kıvamlı bir hal alana kadar çırpalım.Önce yavaş devirde sonra hızlı devirde.Kek kalıbını azmiktarda fırça ile yağlayalım üzerine her yerine eşit şekilde gelecek kadar un serpelim. Mis gibi kekin kalıba yapışmasını istemeyiz değil mi ?
Karışımın yarısını kalıbın içerisine eşit miktarda dağıtarak dökelim, kalan kısmına kakaoyu ekleyerek karıştıralım ve sade karışımın üzerine kakaolu karışımı dökelim..Kek kalıbımızı hafif sallayarak eşit oranda dağılmasını sağlayalım. Isıtılmış fırına kalıbı dikkatle yerleştirelim .Kekimiz fırında pişerken sosu hazırlayalım fırından çıktıktan sonra kalıptan düzgün çıkması için biraz bekleyelim.
Servis yapacağımız tabağa alarak üzerine sosu dökelim ,Bırakalım kek sosunu çeksin sonrasında keyfini sürün bu mükemmel lezzetin keki borcamda ya da tepside yapacaksanız keki dilimledikten sonra sosu dökün böylelikle tüm dilimlere eşit gelmesini sağlarsınız.
Tepside pişirecekseniz dikdötgen yada kare bir tepsi tercih edin yalnız çok büyük olmasın kek bu durumda kabarır fakat ince olur.
Karışımın yarısını kalıbın içerisine eşit miktarda dağıtarak dökelim, kalan kısmına kakaoyu ekleyerek karıştıralım ve sade karışımın üzerine kakaolu karışımı dökelim..Kek kalıbımızı hafif sallayarak eşit oranda dağılmasını sağlayalım. Isıtılmış fırına kalıbı dikkatle yerleştirelim .Kekimiz fırında pişerken sosu hazırlayalım fırından çıktıktan sonra kalıptan düzgün çıkması için biraz bekleyelim.
Servis yapacağımız tabağa alarak üzerine sosu dökelim ,Bırakalım kek sosunu çeksin sonrasında keyfini sürün bu mükemmel lezzetin keki borcamda ya da tepside yapacaksanız keki dilimledikten sonra sosu dökün böylelikle tüm dilimlere eşit gelmesini sağlarsınız.
Tepside pişirecekseniz dikdötgen yada kare bir tepsi tercih edin yalnız çok büyük olmasın kek bu durumda kabarır fakat ince olur.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder