ÜZÜMLÜ PONÇİK KURABİYE
Bu tarifi nasıl daha hafif olur diye deneyerek buldum tarifin aslında yazılan ölçüler aman allahım vıcık vıcık yağdı ve yağ kokusu ve tadı insanı bayıyordu ama bu hali Mmmmm nefis deneyin derim.
Malzemeler:
Orjinal tarifte 250 gr margarin az malzemeli mutfakta 1,5 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı sıvı yağ az malzemeli mutfakta ekstra yağ eklememize gerek yok
4 - 4,5 su bardağı un
1,5 su bardağı tozşeker az malzemeli mutfakta 1 su bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
2 çay bardağı yoğurt az malzemeli mutfakta 1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 paket vanilya
limon kabuğu rendesi
tarçın
kuru üzüm
Yapılışı:
Sıvıyağ,tozşeker,yoğurt karıştırma kabına alıp elle mıncıklayalım.Limon kabuğu rendesi ve vanilyayı ilave edelim .Yumurtalardan birinin tamamını diğerinin sarısını ekleyip karıştıralım.Unu eleyerek kabımıza ilave edelim,kabartma tozunu una ekleyip tüm malzemeyi pütürsüz hamur elde edene kadar yoğuralım.üzerini örterek 10 dakika dinlendirelim.
Fırını 180 dereceye ayarlayalım dinlenen hamuru bir kez daha yoğuralım.Minik bezeler alarak elimizde yuvarlayalım sonra üzerine hafif bastırarak şekil verelim. yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Yumurtanın beyazını tozşekerle çırparak köpük haline getirelim,kurabiyelerin üzerine sürelim.Üstüne tarçın serpebilirsiniz,fındık ceviz kırığı vs aklınıza ne geliyorsa ilave edebilirsiniz.Üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim .Bu kadar basit ve lezzetli
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder