Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » » ÜŞENGEÇLERE ÖZEL PATATESLİ MANTI

ÜŞENGEÇLERE ÖZEL PATATESLİ MANTI

Written By Azmalzemelimutfak on 30 Aralık 2017 Cumartesi | Aralık 30, 2017



ÜŞENGEÇLERE ÖZEL PATATESLİ MANTI


Yufkayla hazırlanan bu arkadaş hem mantı tadında , hem börek tadında ikisinin arasında enteresan bir tadı var .Fakat öyle çıtır çıtır ki isterseniz sosu bir kısmına dökmeyin fırından çıktıktan sonra tadına bakın her türlüsü bir enteresan .Sade yapıp hazırladığınız sosu servis sırasında da döküp yiyebilirsiniz. Tarifi vermek benden uygulama sizden .Haydi bakalım kolay gelsin.



Malzemeler:


4 adet patates


3 adet yufka


2 adet kuru soğan


1 tabak kıyılmış maydanoz


yarım çay bardağı sıvı yağ


tuz


karabiber


Sosu için


2 yemek kaşığı salça


2 diş sarımsak


1 su bardağı su


 biraz yağ


 yoğurt


Yapılışı:


Yufkaları şerit halinde 2-3 cm eninde keselim. Patatesleri  haşlayalım , 2adet soğanı doğrayalım az yağda kavuralım. Ocağımızın altını kapatıp doğranmış maydanozu ,tuz ve karabiberi ekleyelim.


Yufkanın  en ucuna biraz patates konularak minik üçgenler yapalım. Bunları kızgın yağda kızartıp tepsiye dizelim .Sos tavasında salçayı az yağla kokusu gidene kadar bir iki kez karıştıralım üzerine sıcak su karabiber ve tuz ekleyelim.Sosumuz biraz koyu olacak  tepsideki üçgen yufkaların üzerine döküp 180 derecede ısınmış fırına verelim. 

Üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkarttıktan sonra sısak servis yapalım. Servis sırasında üzerine sarımsaklı yoğurt dökülebileceği gibi dilerseniz sade olarak da yenilebilir.

 Kızartmak yerine yağlı kağıt serilmiş tepsiye üzerlerine az yağ sürerek fırın da kızartabilirsiniz böylelikle daha az yağ tüketmiş olursunuz. 

Afiyet Olsun

SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter