ÜŞENGEÇLERE ÖZEL PATATESLİ MANTI
Yufkayla hazırlanan bu arkadaş
hem mantı tadında , hem börek tadında ikisinin arasında enteresan bir tadı var .Fakat
öyle çıtır çıtır ki isterseniz sosu bir kısmına dökmeyin fırından çıktıktan
sonra tadına bakın her türlüsü bir enteresan .Sade yapıp hazırladığınız sosu
servis sırasında da döküp yiyebilirsiniz. Tarifi vermek benden uygulama sizden
.Haydi bakalım kolay gelsin.
Malzemeler:
4 adet patates
3 adet yufka
2 adet kuru soğan
1 tabak kıyılmış maydanoz
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz
karabiber
Sosu için
2 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
1 su bardağı su
biraz yağ
yoğurt
Yapılışı:
Yufkaları şerit halinde 2-3 cm
eninde keselim. Patatesleri haşlayalım ,
2adet soğanı doğrayalım az yağda kavuralım. Ocağımızın altını kapatıp
doğranmış maydanozu ,tuz ve karabiberi ekleyelim.
Yufkanın en ucuna biraz patates konularak minik
üçgenler yapalım. Bunları kızgın yağda kızartıp tepsiye dizelim .Sos tavasında
salçayı az yağla kokusu gidene kadar bir iki kez karıştıralım üzerine sıcak su
karabiber ve tuz ekleyelim.Sosumuz biraz koyu olacak tepsideki üçgen yufkaların üzerine döküp 180
derecede ısınmış fırına verelim.
Üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından
çıkarttıktan sonra sısak servis yapalım. Servis sırasında üzerine sarımsaklı yoğurt dökülebileceği gibi dilerseniz sade olarak da yenilebilir.
Kızartmak
yerine yağlı kağıt serilmiş tepsiye üzerlerine az yağ sürerek fırın da
kızartabilirsiniz böylelikle daha az yağ tüketmiş olursunuz.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder