ANNEM'İN MEŞHUR HAŞHAŞLI HAMURSUZU (MÜJGAN SULTAN HAMURSUZU )
İsmi sizi aldatmasın tabii ki hamurlu hep düşünürdüm küçükken
hem hamurdan yapılıyor hem neden adı hamursuz diye. Hala da bu ismi neden koyduklarını
düşünür dururum ☺☺İsmi
her ne olursa olsun farklı bir lezzettir. Dilerseniz sade olarak ta
yapabilirsiniz.
Malzemeler:
1,5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
1 paket kabartma tozu
1,5 cay kasığı karbonat
1 yemek kasığı sıvıyağ
3 cay kasığı tuz
2,5 yemek kasığı haşhaş
Yapılışı:
Önce yoğurt ve suyu karıştırma kabında
karıştıralım. Kabartma tozu ve karbonatı ekleyip tekrar karıştıralım hafif köpüklenmeye
başlayacak. Tuz ve yağı ilave edip unu ekleyelim ve yoğuralım. Hamurun üzerini
kapatarak 10 dakika dinlendirelim. Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayalım.Haşhaşı
bir kaseye alıp içerisine çeyrek çay kaşığı şeker ve tuz ekleyerek sıvıyağ
ilave ederek sıvı hale gelmesini sağlayalım. Evde ceviz içi varsa az miktarda
ekleyip farklı bir lezzet elde edebilirsiniz.
Hamuru unlanmış tezgaha alarak üzerine
haşhaşlı yağlı karışımdan dökelim. Merdane yardımıyla biraz açalım. Hamuru kare
şekline getirelim haşhaşlı karışımdan tekrar dökelim merdaneyle biraz
inceltelim. Her tarafina haşhaşlı karışımın gelmesi gerekmekte.
Son kez karışımdan dökerek merdaneyle
tepsi boyutunda açıp tepsiye alalım tepsi çok büyük olmasın ince olur. Hamuru
elimizle bastırarak tepsiye yayalım
üzerine çatalla 5-6 yerinden delikler açalım .Kalan yağdan üzerine fırça
yardımıyla yayarak pişirelim. Üzeri kızardığında alt tarafını kontrol edelim
dilerseniz kürdan yardımıyla içinin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Yaklaşık
pişme süresi 25 dakika fakat farklı fırınlarda pişme süresi değişmekte. Fırından
çıkarttıktan sonra üzerine elinizle bir miktar su serpebilirsiniz.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder