AZ MALZEMELİ POFİDİK BAZLAMA
Bizleri çocukluğumuza alıp götüren bir lezzet daha .Çoğumuzun annesi bu mükemmel lezzeti mutlaka yapmıştır.Bu lezzetin hası odun ateşinde saçlarda yapılınca çıkar aslında ama günümüz şartlarında bu mümkün değil.
Eh durum böyle olunca bizde bu lezzeti modernleştirip eldeki imkanlarla yaparak çocuklarımıza doğal katkısız minik ekmekler hazırlayalım.Çok zor değil meraklanmayın pişerken etrafa yayılan kokusuyla mest olacak sıcakken arasına ev yapımı tereyağı sürüp yerken bu tada hayran kalacaksınız.Bağımlılık yapar 1 tanesi yetmez. Eh artık marketlerden yada ekmek fırınından almanıza gerek yok .
Eh durum böyle olunca bizde bu lezzeti modernleştirip eldeki imkanlarla yaparak çocuklarımıza doğal katkısız minik ekmekler hazırlayalım.Çok zor değil meraklanmayın pişerken etrafa yayılan kokusuyla mest olacak sıcakken arasına ev yapımı tereyağı sürüp yerken bu tada hayran kalacaksınız.Bağımlılık yapar 1 tanesi yetmez. Eh artık marketlerden yada ekmek fırınından almanıza gerek yok .
Malzemeler:
4 Su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Karıştırma kabına su ,maya ve şekeri koyup 5 dakika
bekletelim. Un ve tuzu ilave edelim ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Üzerine
streç film kapatıp 1 saat iki katına ulaşana kadar bekletelim.
Hamuru 10 eşit
parçaya bölelim, merdane ile unlanmış tezgah üzerinde pasta tabağı boyutunda
açalım. Hamuru 5 dakika dinlendirip ısıtılmış teflon tavada hiç yağ eklemeden
her iki tarafını da pişirelim
Afiyet Olsun
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder