Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

ZEYTİNYAĞLI PIRASA YEMEĞİ

Written By Azmalzemelimutfak on 30 Aralık 2017 Cumartesi | Aralık 30, 2017

parmak yedirtecek pırasa yemeği
ZEYTİNYAĞLI PIRASA YEMEĞİ

Birde Pırasayı böyle yapıp yemeyi deneyin.Eşim pek severek yemezdi fakat bu tarfile yıllardır severek yediğini görmek beni mutlu ediyor.Belki sizin evde de IIIyhh Pırasa diyen vardır.Deneyin bakalım beğenilecek mi ?

Malzemeler:

5 adet orta incelikte pırasa

2 adet havuç

1 adet portakal

3 çay kaşığı tuz

2 yemek kaşığı zeytinyağı

3,5 yemek kaşığı pirinç

çeyrek limon

Sıcak su

Yapılışı:


Pırasaların dip kısmındaki kalın saplarını ayıklayalım (çok fazla kesmemeye özen gösterin onları da kullanacağız.) yalnızca çok sert olan kısmını kullanmayacağız.Yıkayıp yan şekilde doğrayalım düz yuvarlak yaparsak pişerken dağılır.Havuçları yıkayıp kabuklarını soyalım yuvarlak olacak şekilde doğrayalım.

Dilerseniz onları da yanlamasına kesebilirsiniz.Pişireceğimiz tenceremize zeytinyağı koyalım  pırasaları kavurmak üzere tencereye ekleyelim.Pırasalar ne kadar kavrulursa lezzeti o denli güzel oluyor.Pırasalar kavrulup rengi değiştip yumuşamaya başlayacak bu noktada havuçları ilave edip 1-2 kez karıştıralım.Pirinci yıkayıp suyunu süzelim portakalın suyunu sıkarak hazırlayalım.Portakal suyunu ve pirinci Limonu kesip yemeğimize ekleyip tuzunu ilave edelim.Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip orta ateşte pişirelim.Mis kokulu lezzetine doyulmaz zeytinyağlı pırasa yemeğimiz hazır.Servis sırasında üzerine limon sıkılarak yenmesi tavsiye edilir.

Afiyet Olsun
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter