Yaz Kış sevilerek tüketilen Semizotunu birde böyle deneyin bakalım Beğenecekmisiniz.
Bizimkiler bayıldı bir çılgınlık anında buldum bırakmaya da pek niyetim yok :))) Haydi mutfağa gidelim yapmaya başlayalım.
Her türlü yemeğin yanına gider , meze olarak kullanabilirsiniz,diyetteyseniz kendi başına bir vitamin deposu .
Malzemeler:
1 bağ dereotu
2 adet yeşil taze soğan
3 dal taze nane
3 yaprak Fesleğen
7 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Semizotunu iyice yıkayalım.Sirkeli suyun içerisine koyalım,yeşil soğan nane ve fesleğeni de yıkayıp onlarıda sirkeli suya koyalım.Semizotunu sirkeli sudan çıkartıp son kez sudan geçirelim salata kurutucuyla suyunun süzülmesini sağlayalım.Salata kurutucusu yoksa süzgeçe koyarak da fazla suyunu alabilirsiniz.Yeşil soğanı doğrayıp semizotuna ekleyelim.Nane ve fesleğeni ince ince keserek ekleyelim.Sarımsakları sarımsak rendesi ile rendeleyelim.Tuzu ve yağını ekledikten sonra yoğurdu ilave edip karıştıralım.Bu kadar kolay ve lezzetli bir salata olamaz .Çoğuna göre bunlar ot siz siz olun onları dinlemeyin .Dilerseniz salata kasesinde servis yapın dilerseniz ayrı ayrı servis yapın.Tavsiyem ayrı ayrı servis yapın size kalmama ihtimalini ortadan kaldırmış olursunuz.😊😊😊
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder