Evinizde yufka var ama az miktarda hem de canınız farklı bir şey yapmak istiyor, E o halde gelin birde böreği böyle deneyin
Malzemeler:
3 yufka
Yarım çay bardağı süt
1 yumurta
1 kaşık yoğurt
2 Yemek kasığı sıvıyağ
Tuz
Susam
İç malzemesi
Dilediğiniz içi hazırlayabilirsiniz
Yapılışı
Kek kalıbını hafif yağlayalım
üzerine susam serperek kalıbın her yerine eşit dağıtalım. 1 yufkayı kalıbın içerisine
koyalım delikli kalıp kullanıyorsanız orta kısmını elinizle yırtarak içine doğru
kıvırın yufkanın kalan kısmı kalıbın dışında kalacak. Süt yumurta, yağ karışımını
kasede hazırlayalım. Kalıptaki yufkanın üzerine az miktarda dökelim.
Birinci yufkayı küçük parçalara
ayırıp sıvının içerisine daldırıp çıkartalım kalıba eşit oranda yayalım sıvıdan
bir miktar dökelim hazırladığımız iç harçtan bir kısmını dağıtalım. 3ncü
yufkayı da ayni şekilde hazırlayıp kalıba yerleştirelim.
İç harcı bu kata da koyalım 4ncu yufkaydı sosla ıslatıp eşit dağıtalım Şimdi en altta koyduğumuz ve kalıptan dışarıya doğru sarkan yufkayı iç tarafa almaya geldi sıra kalıbın içerisine bohça gibi kapatalım. Kalan sosu üzerine döküp 180 derece ısıtılmış fırına pişmek için gönderelim üzeri nar gibi kızarmış susamlı çıtır çıtır böreğin keyfini sürelim.
İç harcı bu kata da koyalım 4ncu yufkaydı sosla ıslatıp eşit dağıtalım Şimdi en altta koyduğumuz ve kalıptan dışarıya doğru sarkan yufkayı iç tarafa almaya geldi sıra kalıbın içerisine bohça gibi kapatalım. Kalan sosu üzerine döküp 180 derece ısıtılmış fırına pişmek için gönderelim üzeri nar gibi kızarmış susamlı çıtır çıtır böreğin keyfini sürelim.
AFIYET OLSUN
0 yorum :
Yorum Gönder