Bu kez farklı bir Lokma Tatlısı yapıyoruz.Yoğurtla yapılan tatlımız da oldukça lezzetli.
Malzemeler:
2 adet Yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
2 Yemek kaşığı Yoğurt
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
çay kaşığının ucuyla tuz
Şerbeti
için
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
2 dilim limon
Kızartmak
için
Ayçiçeği yağı
Hazırlanışı
Yumurtayla toz şekeri mikserde köpük haline gelene kadar çırpalım.Yoğurt ,vanilya ve yağı ekleyip tekrar çırpalım.Tuz kabartma tozu ve unu ekleyip hamuru hazırlayalım.Üzerini streç filmle örterek 10 dakika dinlendirelim.Bu sırada şerbeti kaynatmaya başlayalım.Sıvıyağı kızartmak için tencereye alalım ocağın altını yakıp ısıtmaya başlayalım.
Küçük bir kaseye az miktarda sıvı yağ döküp kaşığımızı yağlayalım ki hamurdan parçalar alırken kaşığa yapışmasın.Hamurdan tatlı kaşığı yada dondurma kaşığı ile parçalar alalım ısınan yağa atalım süzgeçli kepçe ile kızaran hamuru alalım şerbet ılıkken hamuru içerisine atatlım 1-2 dakika bekleyip şerbetten çıkartalım.
Şerbetsiz yemek isterseniz pudra şekerine yada tozşeker serperek yiyebilirsiniz.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder