Bu lezzeti tatmadıysanız mutlaka deneyin oğlum çok sever bu keki aynı anda hem börek hem kek.Yıllar önce ilk adını duyduğumda tuzlu kek mi olur diye düşünmüştüm.Sonrasında tadına bakınca müptelası oldum, Oğlumun en sevdiği tuzlular arasında ilk sırada yer alır.Hem çok kolay yapılıyor hem de lezzetli .Haydi o halde mutfağa gidelim yapmaya başlayalım.
Malzemeler:
2 adet Yumurta
1,5 Su bardağı süt
çeyrek su bardağı sıvıyağ
3 adet patates
1 adet kurusoğan
1 paket kabartma tozu
3 çay kaşığı tuz
4 dal maydanoz
1 çay kaşığı kuru nane
3 su bardağı un
Yapılışı:
.Patatesleri
yıkayalım kabuklarını soyarak küp küp doğrayalım.Soğanı küp küp
doğrayalım maydanozu yıkayıp sirkeli suda 1 dakika beklettikten sonra
yıkayıp suyunu süzdürelim.
Bu sırada fırını 180 derecede ısıtalım.Yumurtayı karıştırma kabına kıralım,içerisine tuzu ilave edelim ve mikserle çırpalım.Süt ve sıvıyağı ilave edelim tekrar çırpalım.Hazırladığımız patates ve soğanı ekleyelim maydanozu doğrayalım,naneyi ekleyelim ve mikserle tekrar karıştıralım.Unu eleyerek içerisine kabarta tozunu ilave edip karıştırdıktan sonra sıvı karışıma yavaş yavaş ilave edelim mikseri düşük hızda çalıştırıp yavaş yavaş çırpalım en son olarak 1 dakika hızlı devirde çalıştıralım.Kek kalıbında yapacaksanız kalıbı bir miktar yağla yağlayın fırçayla tüm iç yüzeyi yağlayın.
Elinize bir miktar un alarak kalıbın içerisine serpelim ki kek kalıptan kolaylıkla çıksın.Artık keki kalıba dökmenin zamanı geldi kalıba dökelim ve fırına pişmeye gönderelim.ilk 5 dakika tüm keklerde olduğu gibi kesinlikle fırının kapağını açmayın yoksa kek kabarmaz.Dış yüzeyi pişmeye başlayınca kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin.Bu kadar basit ve lezzetli işte
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder