Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » » KUŞBAŞILI KURU FASULYE YEMEĞİ

KUŞBAŞILI KURU FASULYE YEMEĞİ

Written By Azmalzemelimutfak on 19 Aralık 2017 Salı | Aralık 19, 2017

 KUŞBAŞILI KURU FASULYE YEMEĞİ 
( 4 Kişilik )

Kim sevmez kuru fasulye yemeğini sadesini de yapsanız mükemmel olur kıymalısıda mükemmeldir.
Bazen bir çılgınlık yapmak isteyip içine pastırma koyarsınız hoş pastırma fiatını görünce anında vazgeçme olasılığı da var. Tarif benden içine istediğinizi koyarak pişirmek sizden Haydi o zaman fazla vakit kaybetmeden başlayalım .Ben bugün evdeki ısrarlara dayanamayarak kuşbaşı etli yaptım çok fazla yokmuş ama olsun olmamasından iyidir dendi☺☺

Malzemeler:

2 adet sivri biber

 1 adet domates

1 adet kurusuğan

1 yemek kaşığı domates salçası

2 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

3 yemek kaşığı zeytinyağı

3 kase haşlanmış kurufasulye




**KURU FASULYEYİ KENDİNİZ HAŞLAYIN VE DONDURUCUYA KOYUN .BEN KURUFASULYE , NOHUT VE YEŞİL MERCİMEK ALDIĞIM ZAMAN TAŞ VS VAR MI DİYE KONTROL EDİYORUM YIKAYIP HAŞLIYORUM SOĞUDUKTAN SONRA BUZDOLABI POŞETLERİNE KOYUP DONDURUCUYA KOYUYORUM.HEM NE YAPSAM DÜŞÜNCEM OLMUYOR HEM DE ZAMANDAN VE TÜKETECEĞİM GAZDAN TASARRUF SAĞLAMIŞ OLUYORUM. 

**HAZIR HAŞLANMIŞ ÜRÜNLERDEN SAĞLIK AÇISINDAN KULLANMANIZI ÖNERMEM

Kuru fasulyeyi ben çömlekte ( toprak göveç tenceresi ) yapmayı tercih ediyorum siz tencerede yapmak isterseniz yapabilirsiniz.Denemediyseniz öneririm lezzeti çok farklı oluyor.

Yapılışı:


 Soğanı yemeklik doğrayalım , biber ve domatesleri yıkadıktan sonra onlarıda doğrayalım bir kenara alalım.3 yemek kaşığı zeytinyağı göveçin içine koyalım etleri içerisine atarak kavurmaya başlayalım.Ocağın altını hafif açmaya özen gösterelim ki etlerin dışı  bir anda kavrulup içi çiğ kalmasın et kendi suyunu çektikten sonra 1-2 damla limon sıkarak sertleşmesini önleyelim.soğanları etle buluşturmanın zamanı geldi soğanı ekleyelim ve kavuralım çay kaşığının ucuyla toz şeker atarsanız soğanların lezzetini bir tık daha arttırırsınız.

Biberleri soğan ve ete ekleyelim hafif renkleri değişince domatesi ekleyelim.Bu noktada tuz ve karabiberi ve salçayı ilave edip 1-2 dakika karıştıralım tüm malzemenin lezzeti  iyice birbirine geçsin.Haşlanmış kuru fasulyeyi ilave edelim tekrar karıştıralım üzerini geçecek kadar sıcak suyu ilave edip son kez yemeği karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım.Faulyeyi haşlarken fazla haşlamışsanız dikkatli olmakta fayda var uzun süre pişirirseniz eriyecektir. Bunun sonucunda fasulye yemeği yerine evdekiler etli kurufasulye çorbası yemiş olurlar aman dikkat 10 dakika sonra yemeğiniz pişmiş olacaktır tadına bakarak kontrol edin.Haydi bakalım sırada yanına bir pilav lazım onun için kolları sıvayalım .
Afiyet Olsun
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter