Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

ŞEHRİYELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

Written By Azmalzemelimutfak on 10 Aralık 2017 Pazar | Aralık 10, 2017

Yaz kış sevilerek tüketilen  mercimek vücudumuz için yararlı potasyum, kalsiyum,çinko niasin ve K vitamini içerir.Bol lif içerdiği için kolaylıkla diyet listenizin içerisinde kullanabilirsiniz.

Protein , folat ve demir açısından oldukça zengindir. Kırmızı , yeşil ve sarı mercimek her biri aynı oranda yararlıdır. Kullanım alanlarına göre farklılık gösterir. Eee bunca yararından sonra mutfağınızın kurtarıcısı olan bu besine yer açmanın tam zamanı. 

Hem ekonomik hem de besleyici olan bu bakliyatla yapılan onlarca tarifle hem kendinize hem sevdiklerinize bir iyilik yapın.

ŞEHRİYELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

Malzemeler: 

1 su bardağı yeşil mercimek

1 orta boy soğan

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı domates salçası ( isteğe bağlı )

2 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı tozşeker

 Pul biber

yarım çay kaşığı kuru nane

1,5 yemek kaşığı Sıvıyağ ( sağlık açısından zeytinyağı tercih edin )

Yapılışı:

 Öncelikle mercimeği soğuk suyla yıkayın süzdükten sonra 3,5 su bardağı sıcak suya koyarak yumuşayıncaya kadar pişirin.

Dilerseniz her seferinde pişirmek için uğraşmak yerine marketten aldığınız mercimeğin tamamını yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar sıcak su koyduktan sonra düdüklü tencerede yaklaşık 6 dakika kaynatın. Soğumasını bekleyin süzgeçli kepçe yardımıyla buzdolabı poşetlerine birer kullanımlık koyun ve dondurucunuza koyun elinizin altında her an hazır halde olunca hem zamandan kazanç sağlamış olacaksınız hem daha ekonomik olacak .

Mercimek haşlanırken tencereye 2 yemek kaşığı unu alalım sıvı yağ ekleyerek unun çiğ kokusu gidene kadar kavurun.Soğanı rondodan geçirin una ekleyin ve kavurun (kısık ateşte karıştırarak kavurun ki un yanmasın ).Salçalı isterseniz içerisine 1 yemek kaşığı salçayı ilave edin 1-2 kez karıştırın salçanın tadı değişsin. Tuz ve tozşekeri ekleyin karıştırın. Haşlanmış yeşil mercimeği de ekleyin ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave ederek karıştırın ( 1 bardak mercimeği 3 bardak sıcak su ile haşladıysanız haşladığınız suyu dökmek yerine çorbanızın suyu olarak kullanabilirsiniz. 

Böylelikle çorbanızın lezzeti daha yoğun olacaktır.) Yaklaşık 15 dakika sonra çorbanız hazır. Taneli yemek istiyorsanız direk servis yapabilirsiniz.Yok taneleri ağzıma gelmesin diyorsanız el blendırı yardımıyla çorbanız piştikten sonra taneleri ezerek servis yapabilirsiniz. 

Çorbanızı daha lezzetli yapmak ve görselinin daha güzel olmasını istiyorsanız tavada sıvıyağın içerisine nane ve kırmızı biberi ekleyin , hafif kavurun çorbanızı kaselere koyduktan sonra bu karışımı  üzerine gezdirin.






SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter