Malzemeler:
5 Su bardağı süt
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı pirinç unu
8 yemek kaşığı tozşeker
2 avuç pirinç
Limon rendesi
Yapılışı:
Tencereye pirinci koyalım üzerini geçecek kadar su ekleyip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim.Sütü pirince ekleyip karıştıralım. Şeker ve pirinç ununu yavaş yavaş ilave edelim. ( Dilerseniz şeker oranını azaltıp çoğaltabilirsiniz sizin damak tadınıza bağlı ) limon rendesini karışıma ekleyelim ve karıştırarak pişirelim. Vanilyayı ekleyin kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edelim. Üzerinde delikler oluşmaya başladığında kıvamını almış demektir. Ocağın altını kapatalım servis yapacağımız kaselere alalım . Oda sıcaklığına geldikten sonra kaseleri buzdolabına alarak soğumasını sağlayalım. Servis yaparken üzerine isteğinize göre tarçın ekerek servis yapabilirsiniz.
Dilerseniz fırında sütlaç olarak yapabilirsiniz.Hani şu meşhur tatlıcılarda görüpte ağzınızın suyunun akmasına neden olan üzeri yanık sütlaçlardan.Bunu yapmak için fırın tepsisinin içerisine su koyun ısıya dayanıklı kaselere sütlaçları koyun fırını 150 derecede ısıtın üst kısma yakın rafa tepsiyi yerleştirin .Üzeri birkaç dakika içerisinde kızarmaya başlayacak istediğiniz kızarıklığa ulaştığında tepsiyi fırından çıkartın oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin. Buzdolabına koyarak soğumasını sağlayın ve afiyetle sevdiklerinizle birlikte tadına bakın.
0 yorum :
Yorum Gönder