Kim sevmez Patatesi ? her haliyle ayrı bir lezzet gerek
tadıyla gerekse kolaylığıyla vazgeçilmeziniz olacağına inanıyorum. Baharatla
fazla aram yok diyorsanız yalnız tuz ve karabiberle hazırlayabilirsiniz. Hazırsanız haydi mutfağa başlıyoruz.
Malzemeler:
İstediğiniz miktarda patates
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Yarımçay kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Çay kaşığının ucuyla köri ( köri sevenlerdenseniz daha da
arttırabilirsiniz )
Evde köri yok şimdi ne olacak diyorsanız yerine kimyon kullanabilirsiniz
benzer bir lezzet çıkar ortaya ama köri varsa illaki köri . Çünkü müthiş
yakışıyor köri patatese bu zamana kadar denemediyseniz denemenizi dehşetle
tavsiye ederim.
Yapılışı:
Patatesleri güzelce yıkayalım. Bu sırada fırını 180 derecede
ısıtmak için ayarlayalım çünkü çok çabuk hazırlanacak bir tarif vereceğim. Patatesleri
yıkadıktan sonra kabuklarını güzelce soyalım bir kez daha yıkadıktan sonra önce
patatesleri ortadan ikiye keselim sonra kestiğimiz parçalardan elma dilimi
oluşacak şekilde keselim.
Fırın tepsisine yağlı kağıt koyalım böylelikle
patateslerin tepsiye yapışmasını önleyelim. Tüm patatesler elma dilimi haline
geldikten sonra çorba kasesine önce sıvıyağı koyalım ardından baharatları
ekleyelim çatal yardımıyla baharatların yağa karışmasını sağlayalım. Karışımı
patateslerin üzerine dökerek güzelce her birinin üzerine gelmesini sağlayalım.
Baharatlı patatesleri fırın tepsisine alalım ve pişirelim. Üzerleri kızarınca
ağzınıza layık patatesiniz hazır .Hem daha az yağlı hem de kısa sürede hazırlandı
değil mi? Tadına doyamayacaksınız . Denedikten sonra yorumlarınızı bekliyorum.
Afiyet olsun
0 yorum :
Yorum Gönder