Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » , , » FIRINDA BAHARATLI PATATES ( ELMA DİLİMİ PATATES )

FIRINDA BAHARATLI PATATES ( ELMA DİLİMİ PATATES )

Written By Azmalzemelimutfak on 19 Aralık 2017 Salı | Aralık 19, 2017



FIRINDA BAHARATLI PATATES 

( ELMA DİLİMİ PATATES ) ( 4 Kişilik )

Kim sevmez Patatesi ? her haliyle ayrı bir lezzet gerek tadıyla gerekse kolaylığıyla vazgeçilmeziniz olacağına inanıyorum. Baharatla fazla aram yok diyorsanız yalnız tuz ve karabiberle hazırlayabilirsiniz.  Hazırsanız haydi mutfağa başlıyoruz.

Malzemeler:

İstediğiniz miktarda patates

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kekik

Yarımçay kaşığı pul biber

2 yemek kaşığı sıvıyağ

Çay kaşığının ucuyla köri ( köri sevenlerdenseniz daha da arttırabilirsiniz )

Evde köri yok şimdi ne olacak diyorsanız yerine kimyon kullanabilirsiniz benzer bir lezzet çıkar ortaya ama köri varsa illaki köri . Çünkü müthiş yakışıyor köri patatese bu zamana kadar denemediyseniz denemenizi dehşetle tavsiye ederim.

Yapılışı:

Patatesleri güzelce yıkayalım. Bu sırada fırını 180 derecede ısıtmak için ayarlayalım çünkü çok çabuk hazırlanacak bir tarif vereceğim. Patatesleri yıkadıktan sonra kabuklarını güzelce soyalım bir kez daha yıkadıktan sonra önce patatesleri ortadan ikiye keselim sonra kestiğimiz parçalardan elma dilimi oluşacak şekilde keselim.

 Fırın tepsisine yağlı kağıt koyalım böylelikle patateslerin tepsiye yapışmasını önleyelim. Tüm patatesler elma dilimi haline geldikten sonra çorba kasesine önce sıvıyağı koyalım ardından baharatları ekleyelim çatal yardımıyla baharatların yağa karışmasını sağlayalım. Karışımı patateslerin üzerine dökerek güzelce her birinin üzerine gelmesini sağlayalım. Baharatlı patatesleri fırın tepsisine alalım ve pişirelim. Üzerleri kızarınca ağzınıza layık patatesiniz hazır .Hem daha az yağlı hem de kısa sürede hazırlandı değil mi? Tadına doyamayacaksınız . Denedikten sonra yorumlarınızı bekliyorum.

Afiyet olsun
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter