1 Paket Margarin.! Az malzemeli mutfakta yarımdan daha az.!
Yarım Paket kabartma tozu
2 çorba kaşıı yoğurt
5 çay bardağı un
Kreması için:
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı nişasta
6 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
yarım pajket hindistan cevizi tozu( az olsa da olur az malzemeli mutfakta)
bunları pişiriyoruz kremamız oluyor. Soğutuyoruz.
Bu malzemelein hepsini bir yerde karıştırıyoruz beşi bir yerde gibi Yumuşaaacık bir hamur olacak.
Bu hamurları parçalara ayırıyuoruz. 17 parçaya. Standart pooça açar gibi açacağız. Yani, ceviz büyüklüğünde olacak efenim. Toparlak minnoş bir arkadaş.
Bunlar yuvarlanacak avuç içinde bastırarak kurabiye şeklini veriyoz. Kurabiye hamurunu çukurlaştırıyoruz.
İç malzemeyi de ekliyoruz. Soğuyan kremayi da kurabiye hamurunun içine koyuyoruz. Orta hararetli fırında yani 100 derece de üstü pembeleşene kadar pişiriyoruz. Üstünü istediğin gibi süsle.
Mükemmel bi' ikili.!
* Krem şarti olabilir. Ya da iç malzeme'nin kalanından üstüne eklenebilir. Kakao serpilebilir aklınıza ne gelirse her şey yakışır bu kurabiyeye :)
0 yorum :
Yorum Gönder