Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

BAYATLAMAYAN POĞAÇA

Written By Azmalzemelimutfak on 23 Aralık 2017 Cumartesi | Aralık 23, 2017

BAYATLAMAYAN POĞAÇA 

Malzemeler:

  • 6 su bardağı un 
  • 1,5 su bardağı ılık süt 
  • 1 paket kuru maya (instant)
  •  2 çorba kaşığı toz şeker
  • 3 çay  kaşığı tuz 
  • 4 yemek kaşığı margarin (oda ısısında) 
  • 1 yumurta tamamı +1 yumurta beyazı 

İç malzemesi:

peynir, zeytin ,lor, patates( isteğe göre) 

Üzerine: 

1 yumurtanın sarısı 

Çörek otu, susam ,siyah haşhaş ( hangisini daha çok seviyorsanız ) 

Yapılışı : 

Unu karıştırma kabına alalım. Maya ,toz şeker ve tuzu ekleyelim. Eritilmiş yada çok yumuşak olan margarini ekleyip 1 tam yumurtayı kıralım.Spatula yardımıyla tüm malzemeyi karıştıralım, ılık sütü ekleyip (ne çok sıcak ne de çok soğuk olacak )karışıma dökelim, yoğurmaya başlayalım hamurun üzerine streç film kapatıp mayalanması için kenara alalım. Hamur yoğurduğumuzun 2 katına ulaşana değin bekliyoruz sıcak ortamda daha kolay mayalanacağı için üzerine dilerseniz temiz mutfak bezi ile kapatıp kaloriferin yanına doğru koyabilirsiniz. Mayalanan hamurdan istenilen büyüklükte parçalar kopartarak tepsiye yerleştirelim. Bu işlem sırasında bile hamur biraz daha mayalanacaktır bu mayalama işlemine de tepsi mayası diyoruz. Yuvarladığımız parçaları elimizle hafif bastırarak ortasını iç malzemeyi koymak için hafif çukurlaştıralım. 

Malzemeyi koyup kapatalım kenar kısımlarını biraz bastıralım ki iç malzeme ısınmanın etkisiyle dışarıya çıkmasın. Şekillerini dilediğinizce yapabilirsiniz ister iç malzemeyi doldurup top şeklinde fazla bastırmadan şekil verin isterseniz poğaça görünümünde olsun. Tüm poğaçaların içini dolduralım tepsiye dizelim Üzerine kasede çatalla çırpılan yumurta sarısını fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürelim .Son dokunuş olarak üzerine susam yada çörek otu dökerek önceden ısıtılmış 180' fırında 15-20 dk pişirelim. Bu kadar basit bir tarif ve kesinlikle bayatlamıyor. 

Bu tarifi içi boş olarak da yapabilirsiniz iç malzemesini ortadan ikiye bölerek iç malzemeyi sonradan ekleyebilirsiniz. 

Afiyet Olsun  

SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter