Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

TERBİYELİ SULU KÖFTE

Written By Azmalzemelimutfak on 29 Aralık 2017 Cuma | Aralık 29, 2017

terbiyeli sulu köfte
TERBİYELİ SULU KÖFTE

Türk mutfağının sevilen yemekleri arasında yer alan bu güzellik topik topik köftelerle patatesin muhteşem lezzetinin bir araya gelmesiyle oluşmakta. Yıllardır Ana yemeklerin en sevilenleri arasında bulunur.Azıcık uğraştırıyor ama ilk lokmasıyla yendikçe yeniyor.Haydi mutfağa o halde.

Malzemeler:

Yarım kase yağsız kıyma

1 adet havuç

3 adet patates

1 orta boy kuru soğan

2 adet yumurta 

5 Yemek kaşığı pirinç

6 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1,5 yemek kaşığı domates salçası ( acı tercih edenler acı biber salçası koyabilir ) 

Çeyrek demet maydanoz

3 çay kaşığı tuz

çeyrek çay kaşığı karabiber

çeyrek çay kaşığı kuru nane

sıcak su

elimizi ıslatmak için küçük kasede su

Terbiyesi:

1 bütün yumurta ve diğerinin sarısını bir kapta tuz ile çırpalım.İçerisine çeyrek limon suyu ve 1 yemek kaşığı un ilave edip su ile hafif sulandıralım

Yapılışı:

Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyalım , yemeklik doğrayalım.Tencereye yağ koyarak soğanı yemeklik doğrayıp üzerine çeyrek çay kaşığı tozşeker ekleyerek kavuralım.Salçayı ilave edip 1-2 kez karıştırarark kokusunun gitmesini sağlayalım.1 çay kaşığı tuz ve çay kaşığının ucuyla karabiber ve nane ilave edip patatesleri ekleyelim.Sıcak suyu ve terbiyesini karışıma ilave edip karıştıralım ocağımızın altını kısalım.Çok fazla su koymamaya dikkat edin suyu çok olunca lezzeti pek olmaz.

Kıymayı karıştırma kabına alalım,üzerine tuzu serpip biraz bekleyelim.Tuz kıymanın kokusunu alsın kıymanın kokusunu sevmeyenler pişman olmayacaksınız.Diğer baharatları yıkanıp suyu süzülmüş pirinci , ince doğranmış maydanozu ve yalnızca yumurtanın beyazını ekleyin

Elimizi hafif ıslatarak karışımı yoğuralım.Topik köftelerimizi koyacağımız bir tepsiye unu serpiştirelim.Elimizi suyla ıslatalım kıymadan minik parçalar alıp minik toplar hazırlayalım bunları unlu tepsinin içerisine koyalım.Arada tepsiyi sallayalım ki un köfteciklerin her yanına yapışsın.Bunu yapmazsak köfteciklerimiz suyun içerisine girince dağılır .Tadında sorun olmaz ama siz off olmadı diye hayıflanıp durursunuz.Tepsideki un miktarı azalmışsa ekleme yapmanızda yarar var.

Evet şimdi miniş köftecikler bittiğine göre tepsiyi bir kez daha sallayıp köftelerin tepside topik topik yuvarlanmalarını son kez sağlıyoruz.Bu arkadaşları patatesli suyun içerisine yavaş yavaş gönderme zamanı geldi azar azar ilave edin ki köftecikler su sıçratıp canınızı yakmasın.İyice karıştıralım ocağın altını açıp pişmesini bekleyelim.Servis sırasında limon dilimleriyle ikram edin limon sıkılıp yendiğinde lezzeti daha güzel oluyor.

Afiyet Olsun
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter