Malzemeler:
4 Su bardağı
Un
100 gr Tereyağ
2 adet Yumurta
2 çay kaşığı kuru maya
1 limon kabuğu
2 yemek kaşığı domates salçası
Pul biber
Tuz
Yapılışı :
Unu eleyerek karışımı hazırlayacağınız kaba alalım..Ortasını açarak tuz ,maya ve kırmızı biberi ilave edelim, hepsini karıştıralım. .Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını ilave edip yumurtayı ekleyelim .1 yumurtanın tamamını diğerinin beyazını hamura karıştırıp düzgün hal alıncaya kadar hamuru yoğuralım.Yoğurma işlemi bittikten sonra hamuru yaklaşık yarım saat dinlendirelim. Bu sırada fırını 180 derecede ısıtalım.
Dinlenen hamuru hafif unlanmış tezgah yada masada yarım cm kalınlığında merdane yardımıyla inceltelim. Büsküvi kalıpları yada hamur keseceğiyle şekil vererek yağlı kağıt serilmiş tepsiye alalım.Kurabilerin üzerine ayırdığımız yumurta sarısını çatalla çırptıktan sonra yumurta fırçası yardımıyla hamurların üzerine sürelim.Üzerine susam ,çörek otu , kırmızı biber serperek önceden 180 derece ısıtılmış fırında pişirelim.
Pişme süreleri fırınlara göre farklılık gösterdiğinden süre veremiyorum genel olarak 20 dk da pişmiş oluyor.Sizler süreyi fırınınızın pişirmesine göre ayarlayabilirsiniz.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder