( 4 Kişilik )
Yöresel olarak ismi değişir genel olarak Göce diye geçer
Aşurelik buğdayın kırığıdır .Hem lezzeti hem de pişirilmesi normal göceye oranla daha kolaydır.
Kırık olmayan göceyi tüketebilmeniz için Önce sıcak suda bekletip sonra haşlamanız gerekmektedir. Hoş her ne şekilde olursa olsun lezzeti mükemmeldir.
Aşurelik buğdayın kırığıdır .Hem lezzeti hem de pişirilmesi normal göceye oranla daha kolaydır.
Kırık olmayan göceyi tüketebilmeniz için Önce sıcak suda bekletip sonra haşlamanız gerekmektedir. Hoş her ne şekilde olursa olsun lezzeti mükemmeldir.
Manganez açısından zengin olan buğdaylifli bir yapıya sahiptir. A, C, E, K B6 ve B12 vitaminleri,demir,kalsiyum,fosfor,içermektedir.Potasyum açısından oldukça zengindir. Diyet listelerinde tüketilmesi tavsiye edilir kalp damar sağlığına oldukça faydalıdır, cilte ve saç için yararlıdır,enerji verir,diyabet hastaları için oldukça yararlıdır.Göz sağlığı için faydalı olduğu görme bozukluklarının ilerlemesini önlediği birçok uzman ve kaynak tarafından bilinmektedir.Bağırsak yumuşatıcı özelliği vardır.Her besin grubunda olduğu gibi fazla tüketilmesinden kaçınılmalıdır. Hep ne diyoruz azı karar çoğu zarar .
Malzemeler:
7 yemek kaşığı yoğurt
2,5 yemek kaşığı un
yarım çay bardağı kırık göce
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
5 su bardağı su
Üzeri için :
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Tencereye yoğurdu koyalım üzerine yavaş yavaş unu karıştırarak ilave edip çırpıcı telle yada kaşıkla karıştıralım.Göceyi yıkayıp suyunu süzelim , yoğurt ve un karışımına ilave edelim. Karıştırdıktan sonra ayran kıvamına gelene kadar soğuk su ilave edelim. Ocağımızın altını yakıp karıştırarak pişirmeye başlayalım.
Yoğurtlu çorbalar ilgi ister karıştırmak zorundayız yoksa yoğurt sıcaklığın etkisiyle kesilir pütür pütür bir görünüm alır çorbanın lezzeti de olması gerekenin haricinde bir tat alır.Diğer bir nokta da yoğurtlu çorbalar pişmeden asla tuz eklemeyin. Tuzu eklediğiniz anda aynı durumla yine karşı karşıya gelirsiniz.Çorba kıvamını almaya başladığında tuzu ve kekiği ekleyelim 1-2 dakikak karıştırarak pişirelim, Ocağın altını kapatıp kenara alalım .İşte bu kadar basit hem besleyişci hem lezzetli göceli çorbamız hazır.
Servis yaparken tereyağı küçük bir tavada eritelim çorbanın üzerine coss diye dökerek servis yapalım.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder