Off bayılırım.İçerisindeki elma ceviz ve tarçının uyumu mutfağı saran miss gibi tarçın kokusuna .Bizim evde fırından çıktığı anda kapışılmaya başlanır .Eh böyle olunca da pişmiş halinin resmini çekemedim çünkü bir çırpıda bitti.:)) Hemde sıvıyağla yapılıyor .Hem çokhafif hem de az malzemeyle e daha ne olsun böylesi bir lezzet.
Malzemeler:
3 su bardağı un
3 çorba kaşığı yoğurt
çeyrek çay bardağı sıvıyağ
yarım çay bardağı pudra şekeri
EVDE PUDRA ŞEKERİNİZ YOKSA ÇEYREK BARDAK TOZŞEKERİ RONDODA PUDRA ŞEKERİ HALİNE GETİREBİLİRSİNİZ.RONDODA YOKSA TOZŞEKER OLARAK KULLANABİLİRSİNİZ.
1 paket kabartma tozu
İç malzemesi:
çeyrek çay bardağı tozşeker
çeyrek çay bardağı dövülmüş ceviz
1,5 çay kaşığı tarçın
3 adet elma
Yapılışı:
Öncelikle elmaları soyup rendeleyelim.Toz şekeri ilave edip elmalar yumuşayıncaya değin pişirelim.Elmalar yumuşadığı anda tarçın ve dövülmüş cevizi ilave edip karıştıralım.Ocağımızın altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
Karıştırma kabında sıvı yağ ,yoğurt,ve pudra şekerini elimizle mıncıklayarak karıştıralım.Unu eleyerek başka bir kaba alalım içerisine kabartma tozunu koyup karıştıralım.Un ve kabartma tozu karışımını yavaş yavaş sıvı malzemelere karıştırarak ekleyelim.Düzgün bir hamur elde edelim.Hamurun üzerini örterek 10 dakika bekletelim.Bu sırada fırını ısıtalım normal fırınlar için 180 turbo fırınlar için 75 derece.Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.Un serpilmiş tezgaha hamuru koyalım ,merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açarak inceltelim.
Hamuru bıçakla 8 eşit üçgene bölelim.Üçgenlerin kalın kısmına iç malzemesini koyarak saralım.Yağlanmış tepsi yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizelim.Üzeri kızarana kadar pişirelim.Fırından çıktıktan sonra bir tabağın içerisine pudra şekeri dolduralım.Pişen kurabiyeleri tabağa batırarak elimizle pudra şekerini her tarafına gelecek şekilde bulayalım.İşte bu kadar elmalı mis gibi kurabiyemiz hazır.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder