Kışın en çok tercih edilen çorbaları arasında yer alır. Hem her evde bulunan malzemelerle hazırlanması açısından hem de soğuk kış günlerinde boğazı yumuşatması açısından tercih edilir. Ah yokmu Un kavrulurken ki çıkan o mis gibi koku, sanırım en çok bu yüzden de sevilerek tüketilir.Eh lafı fazla uzatmayalım haydi yapım aşamasına geçelim vakit kaybetmeden .
( 4 Kişilik )
Malzemeler:
4 Yemek kaşığı Un
5 su bardağı su
3 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Tencereye yağ ve unu alalım.Ocağın altını yakarak tel çırpıcı yardımıyla unu yavaş yavaş karıştırarak kavuralım.Ocağın altını kapatalım ki mis gibi kavrulmuş olan un dibini tutmasın .Un kavrulduktan sonra tuzu ve karabiberi ekleyip karıştıralım tel çırpıcıyla topaklananlar varsa onların ayrılmasını sağlayalım.Soğuk suyu yavaş yavaş boşaltırken bir taraftanda çorbayı karıştıralım.Artık ocağın altını tekrar açabiliriz ve çorbamızı karıştırarak pişirebiliriz.Unlu bir çorba olduğundan karıştırmak zorundayız yoksa un hamur haline gelir.
Eh çorbamızın üzerinde kabarcıklar başladığı anda pişmiş demektir,Ocaktan alalım servis sırasında üzerine karabiber serperek ya da karabiber değirmeninden taze taze çekerek karabiberi ekleyelim.Mis kokulu çorbamız hazır.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder