Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

BORCAMDA PASTA

Written By Azmalzemelimutfak on 3 Şubat 2018 Cumartesi | Şubat 03, 2018

aynı borcamda pasta ,lezzetli pratik pasta BORCAMDA PASTA



Çok kolay bir pasta yapmak istermisiniz öyle fazla uğraştırmayacak cinsten.Hemde hiç yağ koymadan .Tarife bakıp unuttum sanmayın yağ hiç yok içinde.Aynı borcamda pişiyor kremayla buluşup süsleniyor afiyetle de yeniyor. Tam tembel işi dediğimizden :))

Malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağından 2 parmak eksik tozşeker

1 paket kabartma tozu 

1 su bardağı Un

1 paket vanilya

Kreması:

5 yemek kaşığı tozşeker

1 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı pirinçunu

2 yemek kaşığı nişasta

2 su bardağı süt

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı süt

Toz kakao

6-7 parça çikolata ( paket damla çikolata varsa onu da kullanabilirsiniz )

Üzeri için 

1 paket kremşanti

Yapılışı:


Öncelikle fırını 180 derecede ısıtmaya başlayalım.Kremayı yapmakla işe başlayalım çünkü pandispanyanın hazırlanması ve pişmesi çok kısa sürüyor.Küçük bir tencereye şeker,pirinçunu,nişasta ve unu alalım tel çırpıcıyla karıştıralım.2 su bardağı suyu yavaş yavaş karışıma ilave edelim bir taraftanda karıştıralım.Ocağı açalım ve karıştırarak pişirmeyebaşlayalım.4 dakika bile sürmeden hemen koyulaşacak ,ocağın altını kapatalım ılık hale gelmesi için birkaç dakika bekleyelim tereyağı ekleyelim mikserle karıştırmaya başlayalım şimdi de yavaş yavaş 1 bardak sütü ekliyoruz önce yavaş hızda sonra yüksek hızla vanilyayı da ekledikten sonra işlem tamam.Biraz buzdolabına alalım kremanın lezzeti ortaya çıksın.
Sade olarak yapabileceğiniz gibi kakao ekleyerek de yapabilirsiniz.Kremşantiyi de üzerindeki hazırlama önerisine göre hazırlayalım.Genellikle yarım su bardağı soğuk süt ve 1 paket kremşanti mikserle önce yavaş hızda sonra yüksek hızda çırpılarak hazırlanır.Kullandığınız markaya bağlı süt oranları değişebilir o yüzden siz paket üzerinde yazılan pasta süslemesinde kısmına uygun olarak hazırlayın.

Pandispanyayı hazırlamak için 3 yumurta ve şekeri mikserle köpük olana kadar çırpalım.Unu eleyerek  kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim .Mikserle önce yavaş hızda sonra yüksek hızda çırpalım.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye karışımı dökelim.

Her tarafına eşit oranda dağılmasını sağlayalım.Tepsiniz çok küçük olmasın çokda büyük olmasın.Tepsi küçük olursa kabarık bir kekiniz olur tam tersi büyük olursa da kağıt inceliğinde olur.Spatula yardımıyla karışımı eşit oranda dağıtın ve pişirmek için fırına yerleştirin.Eveeettt pandispanya mis gibi pişti fırından çıkartalım 2 dakika ilk sıcaklığının geçmesini bekleyelim,
Pandispanyayı yağlı kağıttan ayırmadan Naylon ip yardımıyla ortadan 2 ye ayıralım.Orta kısma hazırladığımız kremadan sürelim üst parçayı yerleştirelim. Bu parçanın üzerine de kremadan sürüp dağıtalım. 

çikolatayı bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırarak kremanın üzerine dağıtalım.Pandispanyanın altında kalan yağlı kağıt yardımıyla rulo yapalım üzerine krem şantiyi tamamen kaplayacak şekilde sürelim.Kakaoyu çay süzgecinin içerisine alarak pastanın üzerine eşit dağılacak şekilde vurarak serpelim.Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek buzdolabına soğuması için alalım.İşte bu kadar basit bu pasta yıkılıyo lezzeti damakta kalıyor

Afiyet Olsun
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter