BORCAMDA PASTA
Çok kolay bir pasta yapmak istermisiniz öyle fazla uğraştırmayacak cinsten.Hemde hiç yağ koymadan .Tarife bakıp unuttum sanmayın yağ hiç yok içinde.Aynı borcamda pişiyor kremayla buluşup süsleniyor afiyetle de yeniyor. Tam tembel işi dediğimizden :))
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik tozşeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı Un
1 paket vanilya
Kreması:
5 yemek kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı pirinçunu
2 yemek kaşığı nişasta
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
Toz kakao
6-7 parça çikolata ( paket damla çikolata varsa onu da kullanabilirsiniz )
Üzeri için
1 paket kremşanti
Yapılışı:
Öncelikle fırını 180 derecede ısıtmaya başlayalım.Kremayı
yapmakla işe başlayalım çünkü pandispanyanın hazırlanması ve pişmesi
çok kısa sürüyor.Küçük bir tencereye şeker,pirinçunu,nişasta ve unu
alalım tel çırpıcıyla karıştıralım.2 su bardağı suyu yavaş yavaş
karışıma ilave edelim bir taraftanda karıştıralım.Ocağı açalım ve
karıştırarak pişirmeyebaşlayalım.4 dakika bile sürmeden hemen
koyulaşacak ,ocağın altını kapatalım ılık hale gelmesi için birkaç
dakika bekleyelim tereyağı ekleyelim mikserle karıştırmaya başlayalım
şimdi de yavaş yavaş 1 bardak sütü ekliyoruz önce yavaş hızda sonra
yüksek hızla vanilyayı da ekledikten sonra işlem tamam.Biraz buzdolabına
alalım kremanın lezzeti ortaya çıksın.
Sade
olarak yapabileceğiniz gibi kakao ekleyerek de
yapabilirsiniz.Kremşantiyi de üzerindeki hazırlama önerisine göre
hazırlayalım.Genellikle yarım su bardağı soğuk süt ve 1 paket kremşanti
mikserle önce yavaş hızda sonra yüksek hızda çırpılarak
hazırlanır.Kullandığınız markaya bağlı süt oranları değişebilir o yüzden
siz paket üzerinde yazılan pasta süslemesinde kısmına uygun olarak
hazırlayın.
Pandispanyayı
hazırlamak için 3 yumurta ve şekeri mikserle köpük olana kadar
çırpalım.Unu eleyerek kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim .Mikserle
önce yavaş hızda sonra yüksek hızda çırpalım.Yağlı kağıt serilmiş
tepsiye karışımı dökelim.
Her
tarafına eşit oranda dağılmasını sağlayalım.Tepsiniz çok küçük olmasın
çokda büyük olmasın.Tepsi küçük olursa kabarık bir kekiniz olur tam
tersi büyük olursa da kağıt inceliğinde olur.Spatula yardımıyla karışımı
eşit oranda dağıtın ve pişirmek için fırına yerleştirin.Eveeettt
pandispanya mis gibi pişti fırından çıkartalım 2 dakika ilk sıcaklığının
geçmesini bekleyelim,
Pandispanyayı
yağlı kağıttan ayırmadan Naylon ip yardımıyla ortadan 2 ye ayıralım.Orta kısma hazırladığımız kremadan sürelim üst parçayı yerleştirelim. Bu parçanın üzerine de kremadan sürüp dağıtalım.
çikolatayı bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırarak kremanın üzerine dağıtalım.Pandispanyanın altında kalan yağlı kağıt yardımıyla rulo yapalım üzerine krem şantiyi tamamen kaplayacak şekilde sürelim.Kakaoyu çay süzgecinin içerisine alarak pastanın üzerine eşit dağılacak şekilde vurarak serpelim.Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek buzdolabına soğuması için alalım.İşte bu kadar basit bu pasta yıkılıyo lezzeti damakta kalıyor
çikolatayı bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırarak kremanın üzerine dağıtalım.Pandispanyanın altında kalan yağlı kağıt yardımıyla rulo yapalım üzerine krem şantiyi tamamen kaplayacak şekilde sürelim.Kakaoyu çay süzgecinin içerisine alarak pastanın üzerine eşit dağılacak şekilde vurarak serpelim.Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek buzdolabına soğuması için alalım.İşte bu kadar basit bu pasta yıkılıyo lezzeti damakta kalıyor
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder