Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

SODALI POĞAÇA

Written By Azmalzemelimutfak on 7 Şubat 2018 Çarşamba | Şubat 07, 2018

lezzetli poğaça,kabaran poğaça,maden sulu poğaça,sıvı yağla yapılan poğaça,az malzemeli poğaça

SODALI POĞAÇA




Poğaça severler buraya farklı bir tarifle yine birlikteyiz.Tadı dayanılmaz güzellikte kabarık ve yumuşacık .Bu poğaçayı bir yiyen bir de yemeyen pişman :)) haydi bakalım nasılmış tarifimiz.Kolay gelsin

Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ yarım su bardağı sıvı yağ


1 su bardağı ılık süt


1 şişe maden suyu


2tatlı kaşığı toz şeker


3 çay kaşığı tuz


1 paket instant maya


aldığı kadar un (3-3,5 su bardağı civarı)


1 adet yumurta


İç malzemesi:


Lor


Maydanoz


Karabiber


Tuz



Yapılışı:



Karıştırma kabında mayayı ılık sütün içinde erittikten sonra bütün malzemeleri ekleyip düzgün bir hamur elde edelim. Üzerini strec filmle kapatıp 40 dakika dinlendirelim. Bu sırada fırını 180 derecede ısıtalım .Maydanozu yıkayıp ince doğrayalım lor ,karabiber ve tuzu ekleyerek iç harcını hazırlayalım. 

Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım hamuru yuvarlayıp hafif bastıralım iç harcını koyup yine top haline getirip yağlı kağıt serilmiş fırın kabına koyalım. Yumurtayı bir kasede az tuzla çırpalım. Poğaçaların üzerine fırçayla sürüp susam ya da çörek otu serperek ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.


Afiyet Olsun

SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter