SODALI POĞAÇA
Poğaça severler buraya farklı bir tarifle yine birlikteyiz.Tadı dayanılmaz güzellikte kabarık ve yumuşacık .Bu poğaçayı bir yiyen bir de yemeyen pişman :)) haydi bakalım nasılmış tarifimiz.Kolay gelsin
Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
1 şişe maden suyu
2tatlı kaşığı toz şeker
3 çay kaşığı tuz
1 paket instant maya
aldığı kadar un (3-3,5 su bardağı civarı)
1 adet yumurta
İç malzemesi:
Lor
Maydanoz
Karabiber
Tuz
Yapılışı:
Karıştırma kabında mayayı ılık sütün içinde erittikten
sonra bütün malzemeleri ekleyip düzgün bir hamur elde edelim. Üzerini strec
filmle kapatıp 40 dakika dinlendirelim. Bu sırada fırını 180 derecede ısıtalım .Maydanozu
yıkayıp ince doğrayalım lor ,karabiber ve tuzu ekleyerek iç harcını
hazırlayalım.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım hamuru
yuvarlayıp hafif bastıralım iç harcını koyup yine top haline getirip yağlı
kağıt serilmiş fırın kabına koyalım. Yumurtayı bir kasede az tuzla çırpalım. Poğaçaların
üzerine fırçayla sürüp susam ya da çörek otu serperek ısıtılmış fırında üzeri
kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder