Büyük küçük
hemen herkes bayılır kahvaltıda ekmeğine bu muhteşem lezzeti sürüp yemeyi.
Tatlı krizleri anında kaç kişi eline kaşığı aldığı gibi kaşıklamamıştır ?
Biliyordum sizde onlardan birisiniz artık kendiniz yapın doyasıya yiyin
meraklanmayın tadı gayet güzel oluyor. Kendinizin yaptığının lezzeti daha bir
tatlı olur değil mi isterseniz sütlü çikolata ile de yapabilirsiniz. Ya da yarı
yarıya çikolata oranını ayarlayabilirsiniz. Bitter çikolatayı çoğu kişi
sevmediği için tercihi sizlere bırakıyorum .Eh tarif benden yapması sizden
.
Beğenileri paylaşırsanız çok memnun olurum .Haydi bakalım kolay gelsin
.Şimdiden ellerinize sağlık
EV YAPIMI SÜRÜLEBİLİR
ÇİKOLATA
- 80 gr bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı kakao
- 200 gr fındık (yaklaşık 2 su bardağı)
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
Fırınımızı
her zamanki gibi 180 derecede ısıtmakla işe başlayalım. Öncelikle 1 adet
tencere ve 1 adet tencerenin içine sığacak
büyüklükte cam kaseye ihtiyacımız
var. Tencereye suyu doldurup cam kaseye çikolatayı alıp ocağın altını açalım.
Çikolatamızı benmari usulü eriteceğiz anlayacağınız
. Bu sırada fırın tepsisine fındıkları dizip 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kadar
kahverengileşene kadar kavuralım.
Fındıklar Ilıyınca, mutfak robotuna alıp ve en güçlü
ayarda yaklaşık 5 dakika kadar, fındıkların yağı ortaya çıkıp macun kıvamına
gelene kadar çekelim. Bunları yapıp çikolatayı da erittikten sonra mutfak
robotuna sırasıyla; çikolata, pudra şekeri, vanilya, kakao ve sütü ekleyelim.
Malzemeleri iyice karıştırıp kapaklı spatula yardımıyla kapaklı
kavanoza alıp buzdolabına kaldıralım. Sürülebilir çikolatamız hazır
buzdolabında yaklaşık 1 ay rahatlıkla saklanabilir.
Afiyet olsun
0 yorum :
Yorum Gönder