Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

ÇİKOLATA SEVENLERİ BÖYLE ALALIM

Written By Azmalzemelimutfak on 28 Şubat 2018 Çarşamba | Şubat 28, 2018



Büyük küçük hemen herkes bayılır kahvaltıda ekmeğine bu muhteşem lezzeti sürüp yemeyi. Tatlı krizleri anında kaç kişi eline kaşığı aldığı gibi kaşıklamamıştır ?

 Biliyordum sizde onlardan birisiniz artık kendiniz yapın doyasıya yiyin meraklanmayın tadı gayet güzel oluyor. Kendinizin yaptığının lezzeti daha bir tatlı olur değil mi isterseniz sütlü çikolata ile de yapabilirsiniz. Ya da yarı yarıya çikolata oranını ayarlayabilirsiniz. Bitter çikolatayı çoğu kişi sevmediği için tercihi sizlere bırakıyorum .Eh tarif benden yapması sizden .

Beğenileri paylaşırsanız çok memnun olurum .Haydi bakalım kolay gelsin .Şimdiden ellerinize sağlık      
                                                                       
EV YAPIMI SÜRÜLEBİLİR ÇİKOLATA

  • 80 gr bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 200 gr fındık (yaklaşık 2 su bardağı)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:

Fırınımızı her zamanki gibi 180 derecede ısıtmakla işe başlayalım. Öncelikle 1 adet tencere ve 1 adet tencerenin içine sığacak   büyüklükte cam kaseye ihtiyacımız var. Tencereye suyu doldurup cam kaseye çikolatayı alıp ocağın altını açalım. Çikolatamızı benmari usulü eriteceğiz  anlayacağınız . Bu sırada fırın tepsisine fındıkları dizip  180 derecede  ısıtılmış fırında 15 dakika kadar kahverengileşene kadar kavuralım.

 Fındıklar  Ilıyınca, mutfak robotuna alıp ve en güçlü ayarda yaklaşık 5 dakika kadar, fındıkların yağı ortaya çıkıp macun kıvamına gelene kadar çekelim. Bunları yapıp çikolatayı da erittikten sonra mutfak robotuna sırasıyla; çikolata, pudra şekeri, vanilya, kakao ve sütü ekleyelim. Malzemeleri iyice karıştırıp kapaklı spatula yardımıyla   kapaklı kavanoza alıp buzdolabına kaldıralım. Sürülebilir çikolatamız hazır buzdolabında yaklaşık 1 ay rahatlıkla saklanabilir.

 Afiyet olsun
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter