Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

ÜŞENGEÇLERE ÖZEL

Written By Azmalzemelimutfak on 22 Şubat 2018 Perşembe | Şubat 22, 2018



AROMATİK PATATES CİPSLERİ

 
Patates cipsini kendimiz yapalım ne dersiniz.  En azından içerisinde kullanılan ürünler tamamen doğal GDO olmayan ürünlerle kendimiz hazırlıyoruz. Sağlıklı ve lezzetli verdiğim tarif 3 kişiye yetebilecek miktarda. Patates oranını azaltıp çoğaltarak ayarlama yapabilirsiniz.

Malzemeler:


  • 2 adet büyük boy patates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • çeyrek çay kaşığı  karabiber
  • 2 diş sarımsak
  • 4 dal taze kekik yerine 1,5 çay kaşığı  kuru kekikte kullanılabilir 
  • 1 avuç  kaşar peyniri rendesi  


Yapılışı:

Patatesi yıkayıp kabuklarını soyalım evde kullandığınız rendede patates doğrama kısmı varsa işimiz çok kolay .Mutfak robotunuzdaki aparatlarda da kesme kısmı yoksa o halde eski sistemde dilimleyeceğiz. Cips şeklinde olacak şekilde yuvarlak halkalar halinde patatesi doğrayalım.

Tereyağını eritip bir kaba alalım zeytinyağı , tuz ,karabiber ,dövülmüş sarımsak varsa taze kekik yoksa kuru kekik ilave edip iyice karıştıralım.

Patatesleri hazırladığımız aromatik yağın içerisine alıp iyice karıştıralım ve fırın tepsisine yağlı kağıt serip patatesleri tepsiye dizelim.200 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kızartalım.

Tepsiyi fırından çıkartıp rendelenmiş kaşar peynirini patateslerin üzerine serpip kaşar eriyene kadar tekrar fırına koyup peynirler kızarana kadar pişirelim. Yanında dilediğimiz dip sosla sıcak servis yapalım.

Afiyet Olsun

SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter