AROMATİK
PATATES CİPSLERİ
Patates
cipsini kendimiz yapalım ne dersiniz. En
azından içerisinde kullanılan ürünler tamamen doğal GDO olmayan ürünlerle
kendimiz hazırlıyoruz. Sağlıklı ve lezzetli verdiğim tarif 3 kişiye yetebilecek
miktarda. Patates oranını azaltıp çoğaltarak ayarlama yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 2 adet büyük boy patates
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- çeyrek çay kaşığı karabiber
- 2 diş sarımsak
- 4 dal taze kekik yerine 1,5 çay kaşığı kuru kekikte kullanılabilir
- 1 avuç kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:
Patatesi
yıkayıp kabuklarını soyalım evde kullandığınız rendede patates doğrama kısmı
varsa işimiz çok kolay .Mutfak robotunuzdaki aparatlarda da kesme kısmı yoksa o
halde eski sistemde dilimleyeceğiz. Cips şeklinde olacak şekilde yuvarlak
halkalar halinde patatesi doğrayalım.
Tereyağını
eritip bir kaba alalım zeytinyağı , tuz ,karabiber ,dövülmüş sarımsak varsa
taze kekik yoksa kuru kekik ilave edip iyice karıştıralım.
Patatesleri
hazırladığımız aromatik yağın içerisine alıp iyice karıştıralım ve fırın
tepsisine yağlı kağıt serip patatesleri tepsiye dizelim.200 derecede önceden
ısıtılmış fırında 15-20 dakika kızartalım.
Tepsiyi
fırından çıkartıp rendelenmiş kaşar peynirini patateslerin üzerine serpip kaşar
eriyene kadar tekrar fırına koyup peynirler kızarana kadar pişirelim. Yanında
dilediğimiz dip sosla sıcak servis yapalım.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder