YOGURT TATLISI
Şerbetli ve hafif bir tatlı garantili ve çok lezzetli. Bir tabak asla yetmez unutmayın.
Malzemeler
1 su bardağı un
Yarım su bardağı irmik
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üstü için;
hindistan cevizi
Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
yarım tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Öncelikle fırını 180
derecede ısıtıp malzemelerimizi hazırlamaya başlayalım. Oda ısısındaki yumurta
ve şekeri krema haline getirene kadar iyice çırpalım. Yoğurdu ilave edip
çırpmaya devam edelim .Bir kaba unu eleyelim
, vanilyayı ve kabartma tozunu alıp karıştıralım Sıvı harca karıştırıp çırpalım.
Karışıma
irmiği azar azar ve çırparak ilave edelim. Yağlanmış tepsiye karışımı dökelim. 180 derece ısıtılmış fırında
üstü kızarana kadar pişirelim. Harcımız fırında
pişerken şerbetini hazırlayalım .tencereye şeker ve suyu ekleyerek karıştıralım
limon suyunu ilave ederek 15 dakika kısık ateşte kaynatalım. Fırından çıkan
tatlımız soğuduğu anda dörde bölelim . Bu şekilde şerbeti tatlımız daha kolay
çekecektir. Hazırladığımız tatlıya şerbeti dökmek için tatlımızın soğuk
şerbetinin de ilk sıcaklığı nın geçmiş olması gerekmekte. Üzerine hindistan
cevizini serperek servis yapalım.
Tatlımızın hamurunda sıvı yağ yada margarin yok sakın
yazmayı unuttuğumu sanmayın J))
eğer ben yağ koymak istiyorum diyorsanız hazırlık aşamasında sıvı malzemelere
yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder