PATATESLİ DEREOTLU FESLEĞENLİ POĞAÇA
Mükemmel lezzette pastane poğaçaları için bu tarifi mutlaka deneyin derim.
Malzemeler:
5 yaprak fesleğen
3 dal dereotu
7 dal maydanoz
2 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
6 su bardağı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket instant maya
1,5 su bardağı ılık süt
1,5 su bardağı ılık su
yarım çay kaşığı pul iber
yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kuru nane
yarım çay kaşığı kekik
Üzerine
:
susam
Yumurta
sarısı
Yapılışı:
Karıştırma kabına maya toz şeker süt su ve yağı
ekleyip elimizle karıştıralım .Yumurtanın 1 tanesinin tamamını diğerinin
beyazını ekleyip karışıma ilave edelim .Karışımın üzerine elenmiş unu yavaş
yavaş ilave ederek hamuru yoğuralım. Düzgün bir hamur elde ettikten sonra 5
dakika dinlendirelim.
Süre sonunda tuzu ilave edip hamuru tekrar yoğuralım
üzerini kapatıp mayalanması için 20 dakika bekletelim. Bu sırada maydanoz
ve fesleğeni yıkayıp kurulayalım ince ince kıyalım patatesi küp şeklinde
doğrayalım iç harcımıza karabiber ve
az tuz ilave edip kenara alalım. Fırını 180 derecede ısıtalım hamur
mayalandıktan sonra tepsiye yağlı kağıt serelim. Ceviz büyüklüğünde hamurdan
parçalar alıp yuvarlayalım avucumuzla sıkıştırıp yassılaştıralım. Ortasını parmağımızla oyarak iç malzemeyi koyup
kapatalım. hafif ay şekline getirelim. Üzerine bıçakla fazla derin olmayan 2-3 çizik atalım Tepsiye dizip üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim ve susam
serpelim .Fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Yumurta kokusunun fazla yoğun olmasını istemiyorsanız üzerine süreceğiniz yumurtaya sıvı yağ ekleyip karıştırın bu şeklide poğaça yada böreklerin üzerine sürün .
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder