Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

PATATESLİ DEREOTLU FESLEĞENLİ POĞAÇA

Written By Azmalzemelimutfak on 4 Şubat 2018 Pazar | Şubat 04, 2018

SIVI YAĞLA YAPILAN POĞAÇA,AZ MALZEMELİ POĞAÇA,PATATESLİ DEREOTLU FESLEĞENLİ POĞAÇA

 Mükemmel lezzette pastane poğaçaları için bu tarifi mutlaka deneyin derim.

Malzemeler:




5 yaprak fesleğen 

3 dal dereotu

7 dal maydanoz

2 adet yumurta

2 çay kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı toz şeker

6 su bardağı un 

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 paket instant maya

1,5 su bardağı ılık süt

1,5 su bardağı ılık su

yarım çay kaşığı pul iber

yarım çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı kuru nane

yarım çay kaşığı kekik
 
Üzerine :
 
susam

Yumurta sarısı

Yapılışı:

Karıştırma kabına maya toz şeker süt su ve yağı ekleyip elimizle karıştıralım .Yumurtanın 1 tanesinin tamamını diğerinin beyazını ekleyip karışıma ilave edelim .Karışımın üzerine elenmiş unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğuralım. Düzgün bir hamur elde ettikten sonra 5 dakika dinlendirelim. 

Süre sonunda tuzu ilave edip hamuru tekrar yoğuralım üzerini kapatıp mayalanması için 20 dakika bekletelim. Bu sırada  maydanoz ve fesleğeni yıkayıp kurulayalım ince ince kıyalım patatesi küp şeklinde  doğrayalım  iç harcımıza karabiber ve az tuz ilave edip kenara alalım. Fırını 180 derecede ısıtalım hamur mayalandıktan sonra tepsiye yağlı kağıt serelim. Ceviz büyüklüğünde hamurdan parçalar alıp yuvarlayalım avucumuzla sıkıştırıp yassılaştıralım.  Ortasını parmağımızla oyarak iç malzemeyi koyup kapatalım. hafif ay şekline getirelim. Üzerine bıçakla fazla derin olmayan 2-3 çizik atalım Tepsiye dizip üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim ve susam serpelim .Fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Yumurta kokusunun fazla yoğun olmasını istemiyorsanız üzerine süreceğiniz yumurtaya sıvı yağ ekleyip karıştırın bu şeklide poğaça yada böreklerin üzerine sürün .

Afiyet Olsun 
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter