Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

KURU PATLICAN DOLMASI

Written By Azmalzemelimutfak on 9 Şubat 2018 Cuma | Şubat 09, 2018

patlıcan dolması nasıl yapılır,patlıcan nasıl kurutulur,dolma kıymalı dolma
KURU PATLICAN DOLMASI

Yazdan kurutulan patlıcanlarla hazırlanan müthiş bir lezzete hazırmısınız ? Kendiniz kurutamamış olabilirsini o zaman baharatçılardan alarak mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Patlıcan dolmasını birde bu haliyle deneyin derim .Denemediyseniz tavsiye ederim.Lezzet oldukça farklı oluyor. Bakalım nasılmış haydi kolay gelsin o halde mutfağa

Malzemeler:

10 adet  kuru patlıcan

200 gr az yağlı kıyma

1 adet kuru soğan

2 diş sarımsak

1 su bardağı yıkanmış pirinç

Yarım çay bardağı ıslanmış bulgur

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı acı biber salçası

pul biber( isteğe göre )

çeyrek çay kaşığı  kimyon

1 çay kaşığı  kuru nane

Aldığı kadar su

Sos için

Sıcak su

1 yemek kaşığı  domates salçası

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı nar ekşisi

Üzeri için

Süzme Yoğurt

Taze nane

Pul biber

 Yapılışı:


Patlıcanları kaynar suda 3-4 dakika kadar haşlayalım. Çok fazla kaynatmayalım ki parçalanmasınlar. Yani ne çok fazla yumuşak olacak ne de çok sert olacak .Haşlama sonrasında hemen sıcak sudan çıkartıp soğuk suya koyalım. Soğanı ve sarımsağı mutfak robotunda parçalayalım, 

Dolma harcının diğer malzemelerini bir kaseye alarak iyice yoğuralım. Patlıcanların içini bu harçla dolduralım fakat tam ağzına kadar doldurmayalım. Yaklaşık olarak 1, 1,5 cm boşluk kalmalı harçla patlıcanın kalan kısmı arasında.

Tencereye patlıcanların ağızları üst üste gelip birbirini kapatacak şekilde dışarıdan içeriye doğru dizelim. Ayrı bir kapta  kaynar suda domates salçasını eritelim., dolmaların  üzerini kapatacak şekilde tencereye ekleyelim. Zeytinyağını ve nar ekşisini de tencereye ekleyip üzerine 1 adet tabağı ters olarak kapatalım. Kısık ateşte patlıcan yumuşayıncaya kadar pişirelim. 

Bir tavada tereyağını eritip içerisine pul biberi ekleyelim. Servis sırasında  dolmaların üzerine önce yoğurt sonra ince kıyılmış  nane ve en üste sosu dökerek servis yapalım.

Afiyet Olsun

SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter