Tüm pastalarda rahatlıkla kullanabileceğiniz bir lezzet.Hatta tatlı krizlerinde kısa sürede yapılıp tüketilebilecek lezzette bir krema.Bunu söylüyorum çünkü bizim evde pasta yapılacaksa bu tarif ekstra bir kez daha yapılır.Çoğunlukla pasta yapılmayacaksa bile özel istek üzerine bu arkadaş yapılır ve evdeki tutkunları tarafından itina ile tüketilir.İçeriğini keyfinizde değiştirebilir çikolata parçacıkları ekleyerek farklı tatlar elde edebilirsiniz.Bakalım nasılmış bu krema haydi kolay gelsin.
Malzemeler:
- 2 çay bardağı toz şeker
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
Tencereye yağ hariç tüm malzemeleri koyup tel çırpıcıyla karıştıralım ve pişirmeye başlayalım.Üzeri delik delik olunca ocağı kapatıp içerisine 1 yemek kaşığı margarin yada tereyağını ve vanilyayı ilave edip mikserle 5 dakika çırpalım. Oda sıcaklığına gelene kadar bekleyelim sonrasında bir süre buzdolabında soğumasını sağlayalım.İçerisine kakao , çikolata parçaları ekleyerek pastalarınızda kullanabilir yada kaseye koyup afiyetle yiyebilirsiniz.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder