Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » , , » VEJETERYANLARA ÖZEL / KEREVİZ SEVENLERİN BAYILACAĞI LEZZET

VEJETERYANLARA ÖZEL / KEREVİZ SEVENLERİN BAYILACAĞI LEZZET

Written By Azmalzemelimutfak on 22 Şubat 2018 Perşembe | Şubat 22, 2018

Kerevizin tam da en lezzetli olduğu kış aylarında bu tarif yapılmazsa olmaz.Tadı tam kıvamında hem de çıtır çıtır lezzetiyle Köfte ve tavuk yanında mükemmel gidecek tarzda. Et tüketmeyi sevmeyenler için harika bir alternatif olacak .Farklı sunumuyla görüntüsü bile iştah açıcı .Bakalım nasılmış haydi kolay gelsin o halde fazla vakit kaybetmeden bu tarifi deneyip yorumlarınızı paylaşın .

MISIR UNLU KEREVİZ KIZARTMASI


Malzemeler:
  • 3 adet kereviz
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 su bardağı su
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Sıvı yağ

Pane Harcı İçin :
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 çay kaşığı Tuz
  • yarım çay kaşığı karabiber

Yapılışı:
Kerevizleri yıkadıktan sonra kabuklarını soyalımYuvarlak şekilde dilimleyelim bir kabı su ile doldurup içerisine yarım limonu sıkalım ve kerevizleri içerisinekoyup 5 dakika bekletelim.Suyun içerisinden alıp bir tencereye üzerlerini geçecek kadar su doldurup yarım limon suyu sıkarak haşlayalım. Bir kaseye un , mısır unu ,tuz ve karabiberi karıştıralım.
 
Ayrı bir kase de yumurtaları az tuz ekleyerek tel çırpıcıyla çırpalım.Kerevizler haşlanınca suyunu süzelim kereviz dilimlerini önce yumurtaya ardından unlu karışıma bulayalım. Derin bir tava ya da tencereye sıvı yağı koyup ısıtalım. Una bulanmış kereviz dilimlerini ısınmış yağda her iki tarafını kızartalım. Kerevizleri servis tabağına alalım .Sarımsaklı yoğurtla servis yapalım.

Afiyet olsun…
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter