BURMA TEL KADAYIF
Şerbetli tatlılar arasında Kadayıfın yeri her zaman farklıdır .Çıtır çıtır dokusuyla ayrı bir lezzete sahiptir kadayıf. Tam kıvamında kızardıysa ağızda dağılır lezzeti ayrı görünümü ayrı bu tatlıya bayılırım. Diğer şerbetli tatlılara oranla daha hafif olduğundandır belki de .Daha sonra farklı kadayıf tariflerine de ulaşmanız mümkün olacak .Bakalım yapımı nasılmış. Haydi kolay gelsin
Malzemeler:
- 750 gr taze kadayıf
- 500 gr. Tereyağı az malzemeli mutfakta 4 yemek kaşığı tereyağı
- 250 gr ceviz içi veya Antep fıstığı az malzemeli mutfakta 1 su bardağı ceviz içi
Şerbeti:
- 750 gr. toz seker az malzemeli mutfakta 3 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- yarım limon
Yapılışı:
Tezgaha kadayıfın bir kısmını ayırıp uzunlamasına yayalım. Kadayıfın iç kısmında hamurlaşmış kısımlar varsa onları temizleyelim . İç kısmına ceviz içini yerleştirip rulo şeklinde saralım ardından iki ucunu birleştirip halka şekline getirelim , hafif yağlanmış tepsiye yerleştirelim. Kalan kadayıfı da aynı şekilde hazırlayalım.
Yağı yakmadan eritip kadayıfın üzerine
gezdirelim 180 derece ısıtılmış fırında alt üst ederek pişirelim Bu sırada tencereye su ve toz şekeri
koyarak kaynatalım ardından kıvamının oluşması için yarım limon suyunu sıkarak birkaç
dakika daha kaynatıp ocaktan alalım. Şerbeti oda sıcaklığında bekletelim .
Kadayıf sıcak şerbet ılıkken döküp soğumasını bekleyelim. Servis sırasında
isteğe göre ceviz kırığı serpelim.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder