Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » , , » ŞERBETLİ TATLI SEVENLER NERDESİNİZ

ŞERBETLİ TATLI SEVENLER NERDESİNİZ

Written By Azmalzemelimutfak on 22 Şubat 2018 Perşembe | Şubat 22, 2018



BURMA TEL KADAYIF

Şerbetli tatlılar arasında Kadayıfın yeri her zaman farklıdır .Çıtır çıtır dokusuyla ayrı bir lezzete sahiptir kadayıf. Tam kıvamında kızardıysa ağızda dağılır lezzeti ayrı görünümü ayrı bu tatlıya bayılırım. Diğer şerbetli tatlılara oranla daha hafif olduğundandır belki de .Daha sonra farklı kadayıf tariflerine de ulaşmanız mümkün olacak .Bakalım  yapımı nasılmış. Haydi kolay gelsin

Malzemeler:

  • 750 gr taze kadayıf
  • 500 gr. Tereyağı az malzemeli mutfakta 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 gr ceviz içi  veya Antep fıstığı az malzemeli mutfakta 1 su bardağı ceviz içi

Şerbeti:

  • 750 gr. toz seker az malzemeli mutfakta 3 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • yarım  limon

Yapılışı:

Tezgaha kadayıfın bir kısmını ayırıp uzunlamasına yayalım. Kadayıfın iç kısmında hamurlaşmış kısımlar varsa onları  temizleyelim  . İç kısmına ceviz içini yerleştirip rulo şeklinde saralım ardından iki ucunu birleştirip  halka şekline getirelim , hafif yağlanmış tepsiye yerleştirelim. Kalan kadayıfı da aynı şekilde hazırlayalım. 

Yağı yakmadan eritip kadayıfın üzerine gezdirelim 180 derece ısıtılmış fırında alt üst ederek  pişirelim Bu sırada tencereye su ve toz şekeri koyarak kaynatalım ardından kıvamının oluşması için yarım limon suyunu sıkarak birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alalım. Şerbeti oda sıcaklığında bekletelim . Kadayıf sıcak şerbet ılıkken döküp soğumasını bekleyelim. Servis sırasında isteğe göre ceviz kırığı serpelim.

Afiyet Olsun

SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter