Lezzetli başka bir poğaça tarifimiz var sizler için pişerken eviniz mis gibi fesleğen kokacak bu lezzete bayılacağınıza eminim. Haydi bakalım kolay gelsin.
Malzemeler:
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
çeyrek su bardağı zeytinyağı
4 dal fesleğen
peynir kırığı yada lor peyniri
4 dal dereotu
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
üzerine :
Yumurta sarısı
çörek otu
susam
kuru nane
kuru kekik
Yapılışı:
Fesleğen ve dereotunu iyice yıkayıp kurulayalım.İnce ince kıyıp kenara alalım.Karıştırma kabına yoğurt, tuz, zeytinyağı,ve 1 adet yumurtanın tamamı diğerinin beyazını ekleyip tel çırpıcıyla karıştıralım.Kıydığımız fesleğen ve dereotunu , peynir kırığı yada loru da ilave edip iyice karıştıralım.Kabartma tozunu ekleyip elenmiş unu azar azar ilave ederek hamuru yoğuralım.Hamurumuz kulak memesi yumuşaklığında olacak.Hamuru yoğurduktan sonra üzerini strec filmle kapatıp 20 dakika dinlendirelim.Bu sırada fırını 180 derecede ısıtalım.Tepsiye yağlı kağıt serip dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizde yuvarlayıp sonra hafif bastırarak tepsiye dizelim.Üzerine tuzla çırpılmış yumurta sarısını fırçayla sürelim.Yumurtanın üzerine çörek otu, susam ,nane,kekik herhangi birini serperek ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder