Hem doyurucu bir lezzet hazırlamak hem de doyurucu olmasını istiyorsanız bu tada bayılacağınızı sanıyorum.Bakalım nasılmış.
Malzemeler:
5 adet patates
1 kase lor yada beyaz peynir kırığı
2 diş sarımsak
3-4 dal dereotu
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı limon suyu
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı ekmek içi
Kızartmak için:
2 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Patatesleri yıkayıp kabuklarını hafifi bıçakla kesikler atarak tencerede haşlayalım.Düdüklü tencere kullanıyorsanız haşlama süreniz 6 dakika olacaktır bilginiz olsun.Patates haşlandıktan sonra soğuk su dolu bir kaba alarak bir süre bekletip kabuklarını soyalım.Karıştırma kabına patatesleri alalım peyniri ekleyip patates ezici yada çatal yardımıyla ezelim.,
sarımsağı ve dereotunu ince ince kıyalım ekleyelim , yumurtayı bir kasede iyice çırparak karışıma ekleyelim.tuz , karabiber limon suyunu da ekleyip yoğuralım. üzerini kapatıp buzdolabında 1 saat dinlendirelim.Süre dolduktan sonra elimizi ıslatarak istediğimiz ebatta parçalar kopartıp köfte şeklini verelim ekmek içine bulayıp kızgın yağda her iki tarafıda kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder