ELMA TATLISI
Elmanın bol olduğu kış mevsimlerinde yapılabilecek kolay bir tatlı.Tatlı krizlerine birebir gelecek hafif meyve tatlısı ne kadar da güzel olur değil mi ? Öyle saatlerce uğraşmanıza gerek bile yok .Bakalım nasılmış bir göz atalım haydi kolay gelsin
Malzemeler:
- 4 adet elma
- 3,5 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı pirinç unu
- 1yemek kaşığı nişasta
- yarım su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- kuru karanfil
- ceviz içi
- hindistan cevizi
Yapılışı:
Elmaları yıkayıp kabuklarını soyalım.Ortadan 2 ye ayırıp çekirdek kısımlarını çıkartalım . Yalnız çekirdeklerini atmıyoruz içerisine koymak için kenara ayıralım. Pişireceğimiz tencereye yerleştirelim.Elmaların ortasına karanfil koyarak toz şekeri serpelim elma çekirdeklerini de ilave edelim. 2 su bardağı su koyup tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişirelim.
Küçük bir tencerede süt , nişasta , pirinç unu ve toz şekeri karıştırarak pişirelim.Ilıması için oda sıcaklığında bekletelim sonra buz dolabına kaldıralım.Elmaları bıçak batırarak kontrol edelim, bıçak kolaylıkla giriyorsa elmalarımız pişmiş demektir. Bir kaç yerinden batırarak kontrol etmekte fayda var buna dikkat edelim.
Elmalarımız piştikten sonra oda sıcaklığında bekletelim sonrasında buz dolabına kaldıralım.Her iki malzememizde soğuduğunda şimdi birleştirme zamanı geldi.Elmaları servis tabağına alalım ortasına ceviz içlerinden koyalım hazırlanmış kremayı elmaları kaplayacak şekilde dikkatlice dökelim.İşte bu kadar basit.Servis sırasında hindistan cevizi ve tarçın serperek servis yapalım.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder