Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

PASTANE AÇMASI

Written By Azmalzemelimutfak on 4 Şubat 2018 Pazar | Şubat 04, 2018

az yağlı açma,az malzemeli açma,kolay açmaAÇMA


Pastanelerde satılan mis kokulu açmalardan yapıp yemek isterseniz buyrun hep birlikte yapalım.Yapımı çok kolay evin içini saran mahlep kokusu da cabası haydi bakalım kolay gelsin.Hünerlerimizi gösterme zamanı.


Malzemeler:



6 su bardağı un 

2 yemek kaşığı sıvı yağ 

1 paket instant maya

1,5 su bardağı ılık süt

1,5 su bardağı ılık su


1 tatlı kaşığı mahlep

2 tatlı kaşığı toz şeker 

Üzerine :


Susam

Yumurta sarısı





Yapılışı:

Karıştırma kabına maya toz şeker süt su ve yağı ekleyip elimizle karıştıralım .Yumurtanın 1 tanesinin tamamını diğerinin beyazını ekleyip karışıma ilave edelim .Karışıma elenmiş unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğuralım. Düzgün bir hamur elde ettikten sonra 5 dakika dinlendirelim. Süre sonunda tuzu ilave edip hamuru tekrar yoğuralım üzerini kapatıp mayalanması için 20 dakika bekletelim.

Fırını 180 derecede ısıtalım hamur mayalandıktan sonra tepsiye yağlı kağıt serelim. Ceviz büyüklüğünde hamurdan parçalar alıp yuvarlayalım  un serpilmiş tezgahta yuvarlayarak şerit haline getirelim , tekrar parça alıp aynı uzunlukta şerit yapalım iki ucunu birleştirip iki elimizle tutarak bir elimizle sağa diğerini sola çevirerek buralım hamurun iki ucunu birleştirip simit şekli verip tepsiye dizelim. Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp susam serpelim .Fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet Olsun 
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter