ORGANİK EKMEK YAPIYORUZ
CIABATTA EKMEĞİ ( İtalyan ekmeği )
İtalyaya özgü dış kabuğu oldukça kalın fakat içi de yumuşacık bir yapıya sahip nefis bir ekmek.Bakalım nasılmış tarifimiz.Haydi kolay gelsin.
Malzemeler:
2 su bardağı un
1 paket instant maya
2 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı süt ( oda sıcaklığında olacak )
çeyrek su bardağı su
1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tepsiye serpmek için
Yarım su bardağı mısır unu
Yapılışı:
Karıştırma kabına un,tuz,ve kuru mayayı karıştıralım. Oda sıcaklığındaki suyu, sütü ,tereyağını ve zeytinyağını ilave ederek hamuru yaklaşık 10 dakika yoğuralım. Hamurumuz çok yumuşak ve cıcık olmalı .Hamurun mayalanması için üzerini strec filmle sarıp ılık bir ortamda 2 saat mayalandıralım.
Ekmeğimizi pişireceğimiz dikdörtgen bir tepsiyi yada ısısya dayanıklı bir kabı mısır unuyla kaplayalım.Süre sonunda hamuru yoğurmadan spatula yardımıyla tepsiye alalım.mısır unundan elimize hafif alarak hamuru tepsinin boyutunda dikdörtgen şeklinde yayalım.Kalınlığının 2 cm olması gerekiyor.Bu şekilde hamuru 45 dakika mayalandıralım. fırını 220 derecede ısıtalım.
Mayalanma süresi dolan ve kabaran ekmeğimizi 30 dakika pişirelim.Eğer üst tarafı tam pişmemiş ise yağlı kağıt örterek ekmeği koruma altına alıp pişirmeye devam edelim.Fırından çıkan ekmeği soğukken dilimleyelim.
0 yorum :
Yorum Gönder