Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

MÜJGAN SULTANIN MEŞHUR GAZOZLU KEK'İ

Written By Azmalzemelimutfak on 14 Şubat 2018 Çarşamba | Şubat 14, 2018

GAZOZLU KEK

DÜDÜKLÜ TENCEREDE PİŞEN GAZOZLU KEK

Evet yanlış duymadınız düdüklü tencerede pişiyor.Çocukluğumda annem eski tarz düdüklü tencerede yapardı tadı hala damağımdadır.Ne kadar da güzel kabarırdı .Tarif Annemin tarifi olup yıllarca şahsım tarafından özenle tüketilmiştir.:))) Tarif defterimi karıştırırken bu tarife rastlamak müthiş keyiflendirdi beni en kısa sürede yapıp kendisine ikram edeceğim Fotoğrafını da sizlerle o zaman paylaşacağım artık ..Bakalım nasılmış.

Malzemeler:

3 su bardağı un

2 su bardağı toz şeker

2 adet yumurta

1 adet limon kabuğu rendesi

1 şişe gazoz ( cam şişede olanlardan )

isteğe göre ceviz kırığı ve kuru üzüm

Yapılışı:

Karıştırma kabında yumurta ve toz şekeri köpük haline gelene kadar çırpalım.Daha sonra limon kabuğu rendesi un ve gazozu ekleyip karışımı iyice çırpalım.Yağlanıp unlanmış düdüklü tencereye malzemeyi dökelim Düdüklü tencerenin düdük kısmı açık olacak şekilde altı normal açık konumdayken yarım saat pişirelim.

Sonra düdüğünü kapatıp ocağın altı kısık haldeyken yarım saat daha pişirelim.Süre sonunda ocaktan alıp havası çıktıktan sonra kürdanla kontrol ederek kontrol edelim.Kürdana hamur yapışmamışsa kekimiz oldu demektir.Üzerine geniş bir tabak koyarak düdüklü tencereyi ters çevirip içinden çıkartalım ve soğutalım.

Afiyet Olsun
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter