HÜRMÜS TATLISI
Şerbetli tatlılardan bir tanesi daha sizlerle bakalım nasılmış bu tatlımız.Hem lezzet olarak oldukça hafif hemde yapımı oldukça kolay.
Malzemeler:
Çeyrek çay bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı limon suyu
alabildiği kadar un
yarım paket kabartma tozu
1 fiske tuz
Şerbeti:
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Yapılışı:
Yumurtayı karıştırma kabında toz şekerle köpük olana kadar çırpalım.Diğer malzemeleri de ekleyerek hamur haline getirelim.Hamurumuzu dinlendirmek üzere üzerini kapatıp kenara alalım.Bu sırada fırını 180 derecede ısıtalım.Tencereye toz şeker ve suyu ilave edip kaynatalım .Limon suyunu ve bir dilim limonu içerisine atıp bir taşım kaynatıp ocaktan alalım.
Dinlenen hamuru tekrar yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım.Elimizde yuvarlayarak hafif bastıralım ve yağlanmış tepsiye dizelim.Dilerseniz üstüne ceviz kırığı yada fındık kırıkları koyup hafif bastırabilirsiniz.Kürdanla 1-2 çizik atalım.Önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirelim.Fırından çıkıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra şerbetini döküp başka bir tepsiyle üzerini kapatalım şerbeti daha kolay çeksin.Hafif ve ağızda dağılan bu tatlıya bayılacaksınız.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder