Gelenek haline gelen lohusa
şerbetini birde bu şekilde deneyelim bakalım nasıl olacak . Normalinde
aktarlardan alınan lohusa şekeri ile hazırlandığını hepimiz biliyoruz.
İçerisinde boyar madde kullanıldığından pek te doğal gelmez ne yalan
söyleyeyim. Doğal hali
varken neden gıda boyalı şekerle uğraşalım değil mi ?
Sevdiklerinize bu şerbeti normal zamanlarda da yaparak içirebilirsiniz.Mutlaka lohusalar içebilir diye bir kural yok .Yeni doğum yapmış birine evinizde yapıp hediye olarak götürebilirsiniz.Malum Türk geleneklerinde eli boş gitmek pek olmuyor .Ne dersiniz hem bu nefis tarifi en doğal haliyle paylaşmış olursunuz. Yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.Kolay Gelsin .İçenlere şifa olsun
LOHUSA ŞERBETİ
Malzemeler:
- Yarım kilo vişne (taze veya dondurulmuş ) sapları ayıklanıp yıkanmış
- 3 adet kabuk tarçın
- 5 adet karanfil
- 5 adet tane karabiber
- 5 adet tane yenibahar
- 1 adet kök zencefil
- 1 adet kök havlıcan
- 1 adet kök zerdeçal
- Yarım çay kaşığı rende muskat
- 3 su bardağı toz şeker
- 12 su bardağı su
Yapılışı:
Tencereye toz şeker hariç diğer tüm malzemeleri koyup
15 dakika kaynatalım. Toz şekeri ilave edip karıştıralım ocağın altını kısıp 3 dakika şekerin iyice karışmasını
sağlayalım. Toz şeker eridikten sonra ocağın altını kapatalım şerbetimiz
oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim. Ilıdıktan sonra süzgeç yardımıyla
süzüp kapaklı cam şişelere doldurup buzdolabına kaldıralım.
Servis esnasında
tercihe göre su ilave edilebilir.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder