Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

GELENEKSEL ŞERBET

Written By Azmalzemelimutfak on 26 Şubat 2018 Pazartesi | Şubat 26, 2018





Gelenek haline gelen lohusa şerbetini birde bu şekilde deneyelim bakalım nasıl olacak . Normalinde aktarlardan alınan lohusa şekeri ile hazırlandığını hepimiz biliyoruz. İçerisinde boyar madde kullanıldığından pek te doğal gelmez ne yalan söyleyeyim. Doğal hali varken neden gıda boyalı şekerle uğraşalım değil mi ? 

Sevdiklerinize bu şerbeti normal zamanlarda da yaparak içirebilirsiniz.Mutlaka lohusalar içebilir diye bir kural yok .Yeni doğum yapmış birine evinizde yapıp hediye olarak götürebilirsiniz.Malum Türk geleneklerinde eli boş gitmek pek olmuyor .Ne dersiniz hem bu nefis tarifi en doğal haliyle paylaşmış olursunuz. Yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.Kolay Gelsin .İçenlere şifa olsun
  
LOHUSA ŞERBETİ

Malzemeler:


  • Yarım kilo vişne (taze veya dondurulmuş ) sapları ayıklanıp yıkanmış
  • 3 adet kabuk tarçın
  • 5 adet karanfil
  • 5 adet tane karabiber
  • 5 adet tane yenibahar
  • 1 adet  kök zencefil
  • 1 adet kök havlıcan
  • 1 adet  kök zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı rende muskat
  • 3 su bardağı toz  şeker
  • 12 su bardağı  su


Yapılışı: 

Tencereye  toz şeker hariç diğer tüm malzemeleri koyup 15 dakika kaynatalım. Toz şekeri ilave edip karıştıralım ocağın altını kısıp  3 dakika şekerin iyice karışmasını sağlayalım. Toz şeker eridikten sonra ocağın altını kapatalım şerbetimiz oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim. Ilıdıktan sonra süzgeç yardımıyla süzüp kapaklı cam şişelere doldurup buzdolabına kaldıralım.

Servis esnasında tercihe göre su ilave edilebilir.

Afiyet Olsun



SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter