RULO TATLI
Cevizli ve şerbetli tatlı sevenler buraya Bu tatlıyı yaparken öyle gözünüz korkmasın çok uğraşmayacağız kolaylıkla yapılabilecek tarzda bir tatlı.Tüm övgüleri almaya hazırlanın.Haydi bakalım kolay gelsin o halde.
Dileyen tatlıyı yaparken kuru üzümü içerisinden çıkartabilir.Tek başına şerbetsiz olarak kurabiye tarzında da tüketilebilecek lezzette bir lezzet.Nasıl yemek isterseniz artık seçimi size bırakıyorum.
Malzemeler:
1 adet yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı toz şeker
yarım paket kabartma tozu
aldığı kadar un
1 fiske tuz
İç malzemesi:
ceviz içi
kuru üzüm
tarçın
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
çeyrek limon suyu
Yapılışı:
Karıştırma kabına sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı alarak karıştıralım . Tuz , toz şeker ve kabartma tozunu ilave edip tekrar karıştıralım.Unu karışıma yavaş yavaş yoğurarak ilave edelim.Ele yapışmayacak fakat çok sert olmayan hamur elde edene kadar un eklemeye devam edelim.Hamurumuzun üzerini kapatarak dinlendirmeye alalım.Bu sırada bir tabakta ceviz içi ,tarçın ve kuru üzümü karıştırarak hazırlayalım.
Tencerenin içerisine toz şeker ve suyu ekleyip kaynatmaya başlayalım biraz kaynadıktan sonra çeyrek limonun suyunu sıkıp limonu kabuğuyla birlikte içerisine atalım.Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alalım. Fırını 180 derecede ısıtalım. Tezgahı hafif unlayarak hamuru merdane yardımıyla açalım.Hamurumuz ne çok kalın ne de ince olmalı.Yeterli büyüklükte açtıktan sonra iç malzemesini döküp hamuru rulo şeklinde saralım.Bıçakla dilimler halinde keselim. Yağlanmış tepsiye yerleştirelim. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığının gitmesini bekleyip şerbeti üzerine dökelim.Şerbetini çekmesi için üzerine başka bir tepsi kapatalım ki daha kolaylıkla şerbeti çeksin.Oda sıcaklığına geldikten sonra bir süre buzdolabında soğumasını bekleyelim.Üzerine ceviz kırığı yada hindistan cevizi dökerek servis yapalım.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder