ŞAFAK ÇORBASI
Et suyunun mükemmel lezzetiyle bu çorbanın lezzetine bayılacaksınız.Özellikle et suyu evde yapılmışsa sakın hazır et suyu tabletlerini kullanmayın.İçerisinde onca kimyasal ürünler varken hala kullananlar varmı acaba .Kendiniz sağlıklısını yapın ve tüm yararlarından faydalanın.Belki başta biraz zor gelebilir ama hazırlayıp dondurucuda sakladığınız anda her an elinizin altında et suyunuz olacak.Tariflerim arasında bulabilirsiniz.
Malzemeler:
- 5 su bardağı et suyu
- 3 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 adet olgun domates yada 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 2 çay kaşığı tuz
- yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
Tencereye yağ ve unu ekleyerek hafif pembeleşinceye kadar kavuralım. Sulandırılmış domates salçası ya da rendelenmiş domates ve et suyunu karıştıralım. Karıştırarak
pişirelim ve 1- 2 taşım
kaynatalım .
Terbiyesini hazırlamak için sos tenceresine sütü alalım yumurta
sarısını bir kasede iyice çırpalım ve süte ekleyelim. Hafif karıştırarak
pişirelim.Terbiyeli sosu çorbayı servis yapmadan 5 dakika önce katıp
karıştıralım. Çorbaya tuzunu atıp ocakta bir süre ısıtıp servis yapalım .
Üzerine pul biber serperek hafif bir acı dokusu verelim.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder